ΤΡΙΤΟ SUPER DEAL: Ο Σκλαβενίτης εξαγοράζει και τον Βερόπουλο


sklabenitis
 
Συντάκτης:

Με κινήσεις – ματ που δείχνουν ότι ο Σκλαβενίτης σκοπεύει να μπει κυριολεκτικά σε κάθε σπίτι, έκλεισε ακόμα ένα μεγάλο deal, στον τομέα του λιανικού εμπορίου και συγκεκριμένα των super market.
Πληροφορίες που έχουν διασταυρωθεί, αναφέρουν ότι ο Όμιλος Σκλαβενίτη εξαγόρασε το 60% του Βερόπουλου και μακροπρόθεσμα πρόκειται να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος, εξαγοράζοντας το υπόλοιπο 40%!
Μάλιστα, στα κεντρικά γραφεία του Βερόπουλου, έχει μεταφερθεί κλιμάκιο από υπαλλήλους του Σκλαβενίτη, αποδεικνύοντας ότι το deal έχει φτάσει στο τελικό του στάδιο.
Αν και δεν έγιναν γνωστά τα λεφτά της εξαγοράς, αναφέρεται ότι τα καταστήματα του Βερόπουλου σε Σκόπια και Σερβία (Vero), παραμένουν στην κατοχή και τον έλεγχο του Νίκου Βερόπουλου.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σε περιπτώσεις εξαγοράς εταιριών μεγάλου βεληνεκούς και σε μία αγορά που δεν υπάρχει μονοπώλιο, αλλά υφίσταται υγιής ανταγωνισμός, η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξετάζει όλες τις εξαγορές επιχειρήσεων.
Στην προκειμένη περίπτωση, πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα μικρό «σκάλωμα», καθώς ήδη ο Σκλαβενίτης μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, προχώρησε στην εξαγορά των super market Χαλκιαδάκης, αλλά και του Μakro.

“Σπάει” η “συμφωνία” με Μασούτη (;)

Πληροφορίες της αγοράς, αναφέρουν ότι υπήρχε μια άτυπη συμφωνία κυρίων, μεταξύ του Σκλαβενίτη και του Μασούτη, βάση της οποίας δεν θα επιτρέπονταν στον μεν Μασούτη να ανοίξει κατάστημα κάτω από τη Λαμία, ούτε στον Σκλαβενίτη να “απλωθεί” στη Βόρεια Ελλάδα.
Δεν γνωρίζουμε αν η συμφωνία θα ισχύει, αν και με τις εξαγορές του Σκλαβενίτη, φαίνεται ξεκάθαρα ότι θα ανοιχτεί και στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς τόσο η Makro, όσο και κυρίως ο Βερόπουλος, έχουν υποκαταστήματα σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.
Βέβαια, ο Μασούτης αριθμητικά έχει περισσότερα καταστήματα, στο σύνολό τους, από τον Σκλαβενίτη, αλλά επειδή ο Σκλαβενίτης δραστηριοποιείται στην Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια και εκεί αριθμητικά κατοικεί η μισή Ελλάδα, τα οικονομικά μεγέθη είναι αντιστρόφως ανάλογα του αριθμού super market.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν