Συμφωνητικά με απολυμένους ΔΥ και προμήθεια 12% φέρεται να έχει ο Κατρούγκαλος


            Γιώργος Κατρούγκαλος

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κατρούγκαλος, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχει εξαγγείλει την επιστροφή 3.500 εργαζόμενων από το Δημόσιο.


Ιδιωτικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που είτε είχαν απομακρυνθεί από το Δημόσιο είτε είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση υπέγραψε προεκλογικά ο τότε δικηγόρος και νυν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής».

Τα συμφωνητικά φέρεται να προβλέπουν πως ο κ. Κατρούγκαλος δικαιούται να λάβει ως προμήθεια το 12% των ακαθάριστων ποσών που θα επιδικαστούν στους απολυμένους ή διαθέσιμους υπαλλήλους. Η εν λόγω αμοιβή δεν χάνεται ακόμα και σε περίπτωση που μια υπόθεση λήξει με συμβιβασμό, νομοθετική ή άλλης εξώδικη ρύθμιση.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κατρούγκαλος, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχει εξαγγείλει πως θα καταθέσει νομοσχέδιο που θα ακυρώσει την απομάκρυνση 3.500 πρώην εργαζόμενων από το Δημόσιο.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, τα συμφωνητικά υπεγράφησαν την περίοδο που είχε γίνει πλέον σαφές πως ο κ. Κατρούγκαλος θα εκλεγόταν στη Βουλή, και αφότου είχε μαθευτεί πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποφασίσει να τον εντάξει στη νέα κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το «Βήμα», ο νυν υπουργός διέλυσε τη δικηγορική εταιρεία στην οποία μετείχε δυο μέρες μετά τις εκλογές, στις 27 Φεβρουαρίου, όμως είχε προηγουμένως φροντίσει να μην χάσει τα δικαιώματα που είχε κατοχυρώσει, ώστε να μπορεί να τα διεκδικήσει εάν ποτέ επιστρέψει στη δικηγορία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν