Στο 1,5 δις η παραοικονομία στην υγεία

Παρ'όλα αυτά η καλή μας κυβέρνηση θα ψάξει την φοροδιαφυγή στα ψιλικατζίδικα

image

Δίνει και παίρνει το φακελάκι 

 





Στο 1,5 δις ευρώ φτάνει ετησίως η παραοικονομία στο χώρο της υγείας στη χώρα μας, με έναν στους τρεις να δίνει φακελάκι στα δημόσια νοσοκομεία, από 200 έως και 5.000 ευρώ, ανάλογα με το είδος της επέμβασης στην οποία θα υποβληθεί. Τα στοιχεία παρουσιάζονται σε έρευνα που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Έθνος», με τη συμμετοχή 2.741 πολιτών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στις δημόσιες δομές το 55,2% των χρημάτων που δίνουν οι πολίτες είναι «μαύρα», ενώ και στον ιδιωτικό τομέα οι γιατροί και οδοντίατροι που κόβουν απόδειξη μάλλον δεν είναι η πλειονότητα.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το φακελάκι στα δημόσια νοσοκομεία, αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι ο γιατρός να καθυστερεί την εισαγωγή και τη διεξαγωγή της επέμβασης μέχρι ο ασθενής ή η οικογένειά του να αναγκαστεί να πληρώσει. Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, το 13,5% έχει δώσει φακελάκι σε ιδιωτική κλινική και το 32,4% σε δημόσιο νοσοκομείο, το 19% δεν πήρε απόδειξη από ιδιωτική κλινική ενώ το 36% δεν πήρε απόδειξη από ελεύθερο επαγγελματία γιατρό ή οδοντίατρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν