Αναψε «πράσινο φως» στη συγχώνευση Μύθος- Fix

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30% ΜΕΡΙΔΙΟ

Του Γιώργου Μανέττα

Το «πράσινο φως» στη συγχώνευση της «Μύθος» με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, η οποία παράγει και εμπορεύευται την μπίρα Fix άναψε χθες η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ανοίγοντας τον δρόμο για τη «γένεση» της δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιίας της χώρας. Η Επιτροπή λόγω του αυξημένου βαθμού συγκέντρωσης από τη συνένωση δυνάμεων του δεύτερου και του τρίτου παίκτη της αγοράς μπίρας κίνησε τη διαδικασία πλήρους διερεύνησης, στο πλαίσιο της οποίας έγιναν πολλαπλοί οικονομικοί έλεγχοι πέραν των συνηθισμένων, προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες δυσμενείς επιπτώσεις στον ανταγωνισμό.
Τελικά, παρά τις αρχικές ανησυχίες της, έκρινε ότι η συγκέντρωση συμβιβάζεται με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού. Στο νέο σχήμα που θα φέρει την επωνυμία «Ολυμπιακή Ζυθοποιία» ο όμιλος Carlsberg θα συμμετέχει με ποσοστό 51% και οι μέτοχοι της παλιάς Ολυμπιακής Ζυθοποιίας με 49%, ενώ στόχος είναι να αποτελέσει έναν ισχυρό πόλο με διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων. Η νέα εταιρεία θα διαθέτει δύο ιδιόκτητες παραγωγικές μονάδες, δυναμικότητας 2,2 εκατ. εκατόλιτρων ετησίως, 14 εμπορικά σήμερα εκ των οποίων τα 7 παράγονται στην Ελλάδα, 2.000 προμηθευτές, θα έχει μερίδιο που θα υπερβαίνει το 30% και θα αναπτύσσει έντονη εξωστρέφεια σε 40 χώρες. Παράλληλα, σχεδιάζει επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ, μέχρι το 2019.
Αναψε «πράσινο φως» στη συγχώνευση Μύθος- Fix
Ο κ. Α. Καραφυλλίδης, διευθύνων σύμβουλος της «Μύθος Ζυθοποιία» επισήμανε ότι «η νέα Ολυμπιακή Ζυθοποιία αποτελεί την έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης του Carlsberg Group στην Ελλάδα και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα της εγχώριας αγοράς μπίρας και προβάλλοντας τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό», ενώ ο κ. Ι. Χήτος, πρόεδρος της «Ολυμπιακής Ζυθοποιίας» υπογράμμισε ότι «η Επιτροπή Ανταγωνισμού δίνει το 'πράσινο φως' για την υλοποίηση του οράματός μας και τη δημιουργία ενός δυναμικού παίκτη που θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για την αγορά, τη χώρα και τους καταναλωτές».
Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης των δύο εταιρειών αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την οριστικοποίηση των τυπικών εγκρίσεων από την Επιτροπή. Μέχρι τότε, οι δύο εταιρείες διατηρούν την αυτόνομη νομική λειτουργία τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν