Χάθηκε το εξάμηνο στη Νομική Σχολή -Κατά πλειοψηφία η απόφαση και με άκρα μυστικότητα

 Χάθηκε το εξάμηνο στη Νομική Σχολή -Κατά πλειοψηφία η απόφαση και με άκρα μυστικότητα

Ηταν σχεδόν αναμενόμενο, καθώς τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει δραματικά. Από σήμερα είναι γεγονός: το εξάμηνο χάθηκε για τη Νομική Σχολή Αθηνών. Με άκρα μυστικότητα, το Τμήμα Νομικής συνεδρίασε το πρωί και αποφάσισε κατά πλειοψηφία να χαθεί το εξάμηνο.
Οπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του Βήματος, η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα το κύρος της Νομικής Σχολής, καθώς δεν είναι δυνατόν να «βαφτιστεί» εξάμηνο το χρονικό διάστημα που απέμεινε ως τον Φεβρουάριο.
Εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τη διοίκηση της Σχολής, αν και τυπικά η απόφαση πρέπει να περάσει πρώτα από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος προς επικύρωση. Η διοίκηση της Σχολής κατά πλειοψηφία αποφάσισε όμως ότι ακόμη και αν δεν γίνει αποδεκτή η απόφασή της, το εξάμηνο και πάλι χάνεται, καθώς δεν θα επηρεαστεί η Σχολή από αντίθετη κρίση της διοίκησης του Ιδρύματος.
Να σημειωθεί πως αυτή η αναβολή είναι η πρώτη στα χρονικά της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, με το δεδομένο ότι πολλοί καθηγητές της Νομικής προσήλθαν την τρίτη στα αμφιθέατρα και έκαναν το πρώτο μάθημα του... εξαμήνου στους φοιτητές τους, πλέον δεν θα το επαναλάβουν τις επόμενες ημέρες, μέχρι να αποφασίσει η διοίκηση της Σχολής ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της.
Η διοίκηση της Νομικής Σχολής αποφάσισε ακόμη ότι προκειμένου να μη γελοιοποιηθεί το ελληνικό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, θα προχωρήσουν κανονικά όλα τα προγράμματα Erasmus (ξένων επισκεπτών φοιτητών) και θα δοθούν βαθμό σαν να μην έχει χαθεί το εξάμηνο στην περίπτωση αυτή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ανακαλύφθηκε «συνδετικός κρίκος» ανάμεσα σε εγκέφαλο και ανοσοποιητικό

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν