Η φάμπρικα των λυγμών και των δημοσκοπήσεων





Το μεγάλο πρόβλημα στον τόπο μας δεν είναι το υπερβολικό δημόσιο χρέος. Το μεγάλο πρόβλημα στον τόπο μας δεν είναι η ανεργία.  Το μεγάλο πρόβλημα στον τόπο μας δεν είναι οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που αργοπορούν. Το μεγάλο δυσεπίλυτο πρόβλημα και γενεσιουργός αιτία όλων των άλλων προβλημάτων είναι οι έξι -εφτα φαμίλιες που με γκανγκστερικές -μαφιόζικες μεθόδους επιμένουν να κουμαντάρουν αυτόν τον τόπο.
Οι φαμίλιες αυτές γεννηθήκαν και μεγάλωσαν απομυζώντας κρατικά κονδύλια και εξακολουθούν ακόμη, στην πτωχευμένη χώρα μας, να κάνουν το ίδιο.
Βάναυσα διαπλεκομενες με τις κάθε λογής κυβερνήσεις και όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου και μη και τις παραφυάδες τους που χρηματοδοτούν αδιαφανώς, επεμβαίνουν με κάθε ευκαιρία στα οικονομικά και κοινωνικά δρώμενα και απαιτούν να ρυθμίζουν τον τρόπο της ζωής μας.
Είναι αυτοί που ‘’πειράζουν’’ κατάλληλα τις δημοσκοπήσεις για να πετυχουν την χειραγώγηση της κυβέρνησης και την ρότα της κοινής γνώμης.
Είναι αυτοί που κλαίνε και οδύρονται για τα απαραίτητα, πλην σκληρά, μέτρα.
Είναι αυτοί που καίνε τα δάση και  καταστρέφουν  την πόλη μας  κατά βούληση.
Είναι αυτοί που λυσσάνε να μας πείσουν ότι τα ορυκτά καύσιμα είναι υγιεινά και πρέπει, πάση θυσία, να τα χρησιμοποιούμε γιατί αλλιώς αδειάζουν οι τσέπες τους.
Είναι αυτοί που με την ασύδοτη πολιτική τους έριξαν έξω τις τράπεζες και τώρα ζητούν και τα ρέστα.
Είναι αυτοί που συνέτειναν, τα μάλα, στην διάχυση της διαφθοράς σε όλη την κοινωνία.
Είναι, με μια κουβέντα, αυτοί που αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα της χρεωκοπίας της χώρας αλλά αρνούνται να πληρώσουν το μερτικό που τους αναλογεί και κοιτούν να το φορτώσουν στην καμπούρα μας.
Οι εταίροι μας και τα εντεταλμένα όργανα τους που βρίσκονται εδώ για να δώσουν λύση στα προβλήματα, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι και τι ρόλο παίζουν και αυτός είναι ο μόνος φόβος τους. Η ώρα που θα έρθει η σειρά τους να βρεθούν επί του φοβερού βήματος να λογοδοτήσουν για τα ανομήματα, τα ανοσιουργήματα  και τα αμαρτωλά πεπραγμένα τους.
Εν τω μεταξύ θα πρέπει να έχει βρεθεί ένας τρόπος να απενοχοποιηθεί τουλάχιστον ένα τμήμα του πολιτικού κόσμου που συνεχίζει την αγαστή συνεργασία με τις φαμίλιες και τα συμφέροντα τους.
Αλλιώς η μπάλα θα τους πάρει όλους μαζί και το θέαμα θα είναι  ικανοποιητικό μεν ,για τον νοήμονα λαό, αλλά τα αποτελέσματα της συντριβής ενός τέτοιου κέντρου εξουσίας με τόσα πολλά  και διαφορετικά κεφάλια και τόσο μεγάλα συμφέροντα, μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστα και πάντως όχι εύκολα προβλέψιμα.
Αυτά και καλή χρονιά με καλά μυαλά και πιότερη φρόνηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν