Αντε και σε καλή μεριά οι καταθέσεις, σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ

 Ακόμη και ο μπλόγκερ Pitsirikos βγήκε απ'τα ρούχα του: Αντε και σε καλή μεριά οι καταθέσεις, σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ...

Οι παχυλές αποζημιώσεις, οι καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και οι επενδύσεις σε ξένα funds βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αποκάλυψαν οι δηλώσεις Πόθεν Εσχες, έβγαλαν από τα ρούχα τους ακόμη και social media φίλα προσκείμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Γράφει χαρακτηριστικά ο μπλόγκερ Pitsirikos για τους εύπορους βουλευτές:
Αγαπητέ πιτσιρίκο,
Σε παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό που σχολιάζεις δημοσιογράφους οι οποίοι καλούν στις εκπομπές τους τον απλό κόσμο, του δίνουν λόγο και τον κάνουν να νιώθει ότι είναι ισότιμος με αυτούς και τους πολιτικούς, τους οποίους μάλιστα «στριμώχνει» με τις ερωτήσεις του. Και ένα από τα επιχειρήματα κριτικής που χρησιμοποιείς είναι πως ο κόσμος τελειώνοντας τις εκπομπές πάει στο σπιτάκι του ενώ οι μεγαλοπαράγοντες πάνε στις βιλάρες τους.
Βέβαια όπως μάθαμε τώρα τελευταία, στις βίλες τους δεν πάνε μόνο αυτοί οι μεγαλοδημοσιογράφοι ή οι καθεστωτικοί φιλελεύθεροι πολιτικοί αλλά και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ...
Βλέπουμε καταθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ, κυριολεκτικά άπιαστες για τον καθημερινό άνθρωπο ανεξαρτήτως προσόντων ,πτυχίων ή και σκληρής προσπάθειας.
Αλήθεια από πότε το επάγγελμα συνδικαλιστής πληρώνει με χρυσό και δίνει εφάπαξ 1 εκ ευρώ; Δηλαδή αγωνίζεσαι για τα δικαιώματα του κλάδου σου και πρέπει να πληρώνεσαι extra; Εγώ ήξερα πως τέτοια χρυσά ασφαλιστικά συμβόλαια δεν παίρνουν παρά μόνο τα Golden Boys, αυτά που θησαυρίζουν στις πλάτες του κόσμου και υποτίθεται πως πολεμά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όχι γιατί κερδίζουν πολλά, αλλά επειδή για να πληρώνονται τόσο πολύ από ιδιωτικές εταιρίες (όπως πχ τράπεζες) σημαίνει πως έχουν φέρει στην εταιρία κέρδος πολύ περισσότερο το οποίο συνήθως το έχουν ξεζουμίσει από άλλους. Έτσι λειτουργεί η ελεύθερη οικονομία. Ουδείς χαρίζει σε κάποιον κάτι χωρίς κάποιο αντίστοιχο αντάλλαγμα.
Και βέβαια το ερώτημα είναι: Γιατί ιδιωτικές τράπεζες (που σε άλλες περιπτώσεις τύπου Μarfin έχουμε μάθει πως φέρονται σε εργαζόμενους) πλήρωναν χρυσές ασφαλιστικές εισφορές σε εργαζόμενους που μάλιστα απουσίαζαν με συνδικαλιστική άδεια τον περισσότερο καιρό? Κορόιδα πιάστηκαν? Ή οι ξένες τράπεζες χαρίζουν χρήματα ή με κάποιο τρόπο έβγαζαν διπλά και τριπλά από αυτόν...
Δηλαδή οι ξένες εταιρίες μοιράζουν λεφτά σε εργαζόμενους σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση που υπάρχει πως εκμεταλλεύονται τον κόπο των εργαζομένων τους.
Βέβαια οι υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρίες σε εμάς, ένα ατύχημα να 'χεις και για να δώσουν χρήματα στα δίνουν με το σταγονόμετρο...
Οι δικές τους όμως ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες μοιράζουν λεφτά με την σέσουλα (πάντα με την χρήση μαθηματικών τύπων...)
Και βεβαίως γιατί ο Σύριζα είναι κατά της πλήρης ιδιωτικοποίησης του ασφαλιστικού συστήματος, αφού θα μπορούσαμε και οι υπόλοιποι αντί να πετάμε χρήματα σε ΤΕΒΕ, ΙΚΑ κτλ τα οποία δίνουν ψίχουλα να τα επενδύουμε σε αντίστοιχες ιδιωτικές ασφάλειες και να θησαυρίζουμε και εμείς? Να μας πουν το μυστικό τους. Τελικά συμπεραίνουμε πως η λύση του ασφαλιστικού θα είναι παιχνιδάκι στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν το know-how.
Κάποια άλλα μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν τα χρήματά τους, όχι σε συνηθισμένες επενδύσεις όπως κάνουνε οι υπόλοιποι συνηθισμένοι (πχ διαμερίσματα ώστε να παίρνουνε ενοίκια , καταθέσεις σε τράπεζες κτλ.), αλλά κάνουν και πολύ «προχώ» επενδύσεις που τύφλα να χουν τα Golden boys της Wall Steet.
Αυτοί ξέρουν και επενδύουν καλύτερα και από τον Σορος. Θα έχουμε τέτοια ανάπτυξη με αυτούς που θα τρίβουμε τα μάτια μας.
Και αυτοί ακριβώς θα σώσουν και τους υπόλοιπους . Αυτοί ακριβώς θα εμπνεύσουν και τον άνεργο και τον υποαπασχολούμενο και τον φτωχό. Θα ρισκάρουν τα πάντα που κέρδισαν με τόσο κόπο, θα συγκρουστούν με το σύστημα που στάθηκε καλό μεν για αυτούς αλλά άδικο για την υπόλοιπη κοινωνία.
Και όλα αυτά για εμάς. Ο κάθε απόκληρος θα στηρίξει τα συμφέροντά του σε αυτούς κατά το » Όμοιος ομοίω αεί πελάζει «.
By the way, κάποιοι στην Αυγή έσπευσαν και τους στήριξαν...
Κάποιος πρέπει να πει και σε αυτούς πως ένας που έχει έμμισθη θέση στην Αυγή, δηλαδή πληρώνεται για να υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά, δεν είναι αριστερός αλλά μισθοφόρος. Όπως κατ' αντιστοιχία, ένας που πάει σε πόλεμο επί πληρωμή λέγεται μισθοφόρος και όχι πατριώτης.
Άντε καλές δουλειές σύντροφοι!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ανακαλύφθηκε «συνδετικός κρίκος» ανάμεσα σε εγκέφαλο και ανοσοποιητικό

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν