Πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει τον Αύγουστο την ίδια τροπολογία για την οποία έγινε κακός χαμός στη Βουλή

 Πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει τον Αύγουστο την ίδια τροπολογία για

Το πρωί της Παρασκευής ζητούσαν μανιωδώς την αφαίρεσή της. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ζήτησαν την επαναφορά της. Αλλά το καλύτερο είναι αυτό που συνέβη τον Αύγουστο, σχετικά με την τροπολογία για τις υπό εκκαθάριση ΠΑΕ, που προκάλεσε κακό χαμό την Παρασκευή. Ανάμεσα στους βουλευτές που αντέδρασαν έντονα ήταν και εκείνοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως το περασμένο καλοκαίρι στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν υποβάλει την ίδια τροπολογία!
Η διάταξη που προκάλεσε τον πρωινό «πόλεμο» ανέφερε πως όταν μία ΠΑΕ βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης, τις οφειλές τρίτων προς αυτήν θα μπορεί να εισπράττει το δημόσιο. Την 1η Αυγούστου οι Δημήτρης Στρατούλης, Αναστάσιος Κουράκης, Δημήτρης Γάκης, Γιώργος Πάντζας και Στέφανος Σαμοΐλης είχαν καταθέσει στη βουλή πρόταση τροπολογίας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο προέβλεπε ακριβώς το ίδιο.
Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Δημήτρη Παπαδημούλη να αντιδράσει έντονα κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή παραγωγής και εμπορίου, κάνοντας μάλιστα λόγο για «φωτογραφική διάταξη» για υπέρ του Δημήτρη Μελισσανίδη και της ΑΕΚ.
«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει σαν το κλέφτη, στην τούρλα του Σαββάτου, αυτά τα άρθρα παραμένει», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, καταγγέλλοντας ότι το άρθρο 11 αφορά «σύμφωνα με ορισμένους, την ΑΕΚ και τα συμφέροντα Μελισσανίδη».
Βέβαια λίγο αργότερα, προφανώς όταν μελέτησαν πιο προσεκτικά τη διάταξη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ή ενδεχομένως διαπίστωσαν πως πρόκειται για κάτι που είχαν φέρει προς συζήτηση και συνάδελφοί τους το καλοκαίρι- ζήτησαν την επαναφορά της, όπως και έγινε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ανακαλύφθηκε «συνδετικός κρίκος» ανάμεσα σε εγκέφαλο και ανοσοποιητικό

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν