Εξαλλοι οι Σέρβοι με τους Ελληνες εργάτες -Τους «κλέβουν» τα κορίτσια, αλλά και τις συζύγους


 Εξαλλοι οι Σέρβοι με τους Ελληνες εργάτες -Τους «κλέβουν» τα κορίτσια, αλλά και
Εχει ονομαστεί ο «έρωτας της ασφάλτου». Οι ιστορίες αγάπης που ξεπηδούν ολοένα και συχνότερα στη Σερβία ανάμεσα σε ντόπιες γυναίκες και Ελληνες εργάτες που βρίσκονται εκεί για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων. Μόνο που πλέον οι Σέρβοι έχουν αρχίσει να εκνευρίζονται με το φαινόμενο που διαλύει και γάμους. Σε σημείο να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε δημοτικό συμβούλιο.
Ολα ξεκίνησαν όταν άρχισε η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στην ανατολική Σερβία, όπου υπήρχε σοβαρή έλλειψη οδικών υποδομών. Τα περισσότερα έργα τα ανέλαβαν ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, οι οποίες απασχολούν Ελληνες υπαλλήλους. Η έναρξη των έργων όμως σήμανε και την έναρξη των ειδυλλίων μεταξύ των δύο εθνικοτήτων, με τον ελληνικό τύπο να βαπτίζει το φαινόμενο «έρωτα της ασφάλτου».
Το ζήτημα άρχισε να προβληματίζει όμως όταν ξεκίνησε να προκαλεί τριγμούς και σε γάμους, αφού δεν ήταν λίγες οι παντρεμένες Σέρβες που έκαναν σχέση με Ελληνες. Στις πόλεις Πίροτ και Μπέλα Παλάνκα τον τελευταίο χρόνο καταγράφεται μεγάλη αύξηση των διαζυγίων, κάτι που οι κάτοικοι αποδίδουν στην έλευση των Ελλήνων.
Η διευθύντρια του Κέντρου Κοινωνικής Υποστήριξης του δήμου Πίροτ, Μαρία Βάσιτς, εξηγεί ότι «είναι σύνηθες φαινόμενο σε περιόδους οικονομικής κρίσης να δοκιμάζεται η συζυγική σχέση και ένας από τους συζύγους να αναζητά καλύτερες συνθήκες διαβίωσης».
Για τις γυναίκες, όπως λέει, «οι ξένοι παρουσιάζονται ως μία νέα ευκαιρία για να ξεφύγουν από τη φτώχεια, αναζητώντας καλύτερη τύχη».
Οι άντρες, ωστόσο, δεν σκέφτονται έτσι και το θέμα βρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης Μπέλα Παλάνκα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο δημοτικός σύμβουλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPS), Ντούσαν Γιοβάνοβιτς, καταθέτοντας προς συζήτηση το θέμα, δήλωσε:
«Οι Ελληνες μας παίρνουν τις κοπέλες κι αυτό δεν είναι κακό. Ας πάνε τα κορίτσια να ζήσουν στην Ελλάδα αφού το επιθυμούν και είναι καλύτερα. Δεν μπορούμε ωστόσο να ανεχθούμε να μας παίρνουν και τις παντρεμένες».
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να συσταθεί επιτροπή για να εξετάσει το θέμα. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της Μπέλα Παλάνκα, οι Έλληνες εργάτες φέρνουν και συγγενείς ή φίλους από την Ελλάδα για να αναζητήσουν το ταίρι τους στην περιοχή. Πολλές από τις σχέσεις αυτές καταλήγουν σε γάμο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χρειάζονται τουλάχιστον 20 χρόνια για να αναπληρωθούν οι 1 εκατ. χαμένες θέσεις εργασίας

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο