Ο συγγραφέας του περιβόητου «Τσελεμεντέ του αναρχικού» δηλώνει πλέον χριστιανός οικογενειάρχης και ζητά την απαγόρευσή του

 Ο συγγραφέας του περιβόητου «Τσελεμεντέ του αναρχικού» δηλώνει πλέον χριστιανός οικογενειάρχης και ζητά την απαγόρευσή του

Πρώτα – λίγα χρόνια μετά την κυκλοφορία του το 1971 στις ΗΠΑ – το αποκήρυξε. Σήμερα, μερικές δεκαετίες μετά, προχωρεί ακόμη παραπέρα και καλεί τις αρχές να απαγορεύσουν πλήρως την κυκλοφορία του.
Από το '70 μέχρι σήμερα, ο Ουίλιαμ Πάουελ σπούδασε, παντρεύτηκε, βαφτίστηκε χριστιανός της Αγγλικανικής εκκλησίας και δεν επιθυμεί να έχει ουδεμία σχέση με το διαβόητο πόνημά του με τίτλο The Anarchist Cookbook, το οποίο έγραψε σε ηλικία 19 χρονών υπό την «επήρεια» του ταραγμένου κοινωνικοπολιτικού κλίματος στις ΗΠΑ λόγω του πολέμου στο Βιετνάμ και το οποίο έχει πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 2.000.000 αντίτυπα.
Έκτοτε, οι αρχές ανά τον κόσμο το έχουν συνδέσει με τη δράση εκατοντάδων δολοφόνων, εγκληματιών και παρακρατικών ομάδων από την Κροατία μέχρι το Πουέρτο Ρίκο και από τη Βρετανία μέχρι τις ΗΠΑ.
Στα Ελληνικά μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε το 1982 με τίτλο «Ο τσελεμεντές του αναρχικού» από τις εκδόσεις «Άγιος Θεράπων».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν