Το ΠΑΣΟΚ μετακομίζει στην… Κουμουνδούρου


Τελευταία ανανέωση: Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2013 20:29
Το ΠΑΣΟΚ μετακομίζει στην… Κουμουνδούρου
Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται ότι έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς ένα - ένα τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη έχουν αρχίσει τις υπόγειες επαφές με την επιτελική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Καθημερινώς πληθαίνουν οι εμφανίσεις τους και η αρθρογραφία τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο το φλερτ με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υποβάλλοντας σε μία σειρά δοκιμασιών την κοινοβουλευτική ομάδα της συγκυβέρνησης.
Όπλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η τροπολογία για την παράταση του νόμου Κατσέλη, που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς για ένα ακόμη έτος, την ώρα που το οικονομικό επιτελείο δεν μπορεί να καταλήξει σε μία αποδεκτή φόρμουλα για την αλλαγή του καθεστώτος και δεκάδες βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν μία ρύθμιση, που θα αφήνει έκθετους τους ιδιοκτήτες.
Τριγμούς στο εσωτερικό του κινήματος προκαλεί η στάση του Νίκου Σηφουνάκη που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τις ρυθμίσεις για τον φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς: «Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες του τελικού κειμένου, αλλά ορισμένες περιπτώσεις που η κοινή λογική υπαγορεύει ως άδικες και παράλογες, δεν μπορούν να στηριχθούν, τουλάχιστον από εμένα».
Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφημερίδα «Αυγή» συνεχίζει το άνοιγμα που ξεκίνησε ο Γ. Δραγασάκης σε παπανδρεϊκούς, φιλοξενώντας χθες, άρθρα της Θεοδώρας Τζάκρη και του Οδυσσέα Βουδούρη, τα οποία καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στο πρωτοσέλιδό της. Και τα δυο άρθρα είναι για το θέμα των πλειστηριασμών και χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του άρθρου της κ. Τζάκρη: «Να ψηφίσουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές της συμπολίτευσης».
Δεν είναι τυχαίο ότι ο ραδιοσταθμός που προωθεί την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο», φιλοξένησε συνέντευξη του Γιώργου Ντόλιου, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που έχει διατυπώσει την αντίθεσή του στη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς. «Μου αρέσει η πρόταση για την απαγόρευση άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων», πρόσθεσε ο Γ. Ντόλιος και κάλεσε την κυβέρνηση «να βάλει θετικό πρόσημο στην πρωτοβουλία, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει θετικό πρόσημο στην μονομερή ενέργεια της κυβέρνησης» στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα.
παπανδρεου
Το φλερτ με Παπανδρεϊκούς
Στο μεταξύ αίσθηση έχει προκαλέσει η αποστροφή του Γιάννη Δραγασάκη, για την ιστορική φράση του Γιώργου Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν», καθώς παραδέχθηκε ότι αδικήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, αφού εννοούσε στην πραγματικότητα «πού πάνε τα λεφτά», καθώς «λεφτά υπήρχαν πολλά το 2008», όπως είπε ο υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση του κ. Δραγασάκη ερμηνεύεται ως προσπάθεια ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ σε παραδοσιακούς, Παπανδρεϊκούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, μεγάλο μέρος των οποίων τηρεί αποστάσεις, αν δεν έχει κιόλας αποχωρήσει οριστικά από το Κίνημα, απογοητευμένο από την ηγεσία του Ε. Βενιζέλου. Άλλωστε, πολλά στελέχη που βρέθηκαν κοντά τον Γιώργο Παπανδρέου είτε μετακινήθηκαν ανοιχτά προς την κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ (Λούκα Κατσέλη), είτε είχαν ή διατηρούν ένα παρασκηνιακό και προσεκτικό φλερτ με την Κουμουνδούρου, όπως για παράδειγμα η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν