Αθεόφοβοι γονείς και θεομπαίχτες δημόσιοι απατεώνες..

ΕΛΛΑΔΑ
14/3

Χορηγούσαν πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας




Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Στα ίχνη κυκλώματος που μοίραζε -έναντι αντιτίμου- πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας σε γονείς που ζητούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για να τύχουν τα παιδιά τους των ευεργετικών διατάξεων του νόμου που προβλέπει απαλλαγή από γραπτές εξετάσεις φαίνεται πως βρίσκονται οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τρεις υπαλλήλους (λογοθεραπευτή, ψυχολόγο και μία διοικητική υπάλληλο) των νοσοκομείων Σισμανόγλειο και Παίδων Πεντέλης, σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις, χωρίς να αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός τους κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Οι εν λόγω υπάλληλοι φέρονται όχι μόνο να ζητούσαν αντίτιμο για να εξασφαλίσουν τα πιστοποιητικά, αλλά επιπλέον πλαστογραφούσαν τις υπογραφές των γιατρών που θα βεβαίωναν το πρόβλημα.

Έτσι, η δίωξη σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφίας μετά χρήσεως, τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση από υπαιτίους που διαπράττουν πλαστογραφίες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, με συνολικό όφελος ή συνολική ζημία άνω των 30.000 ευρώ, για υπόθεση έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας.

Τα εν λόγω πιστοποιητικά κατέθεταν οι γονείς παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στα σχολεία όπου φοιτούσαν τα παιδιά τους, ώστε να υπαχθούν αυτά στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του ΠΔ 60/2006 περί αξιολόγησης των μαθητών Λυκείου (ειδικός τρόπος προφορικής μόνον εξέτασης μαθητών που αδυνατούν να εξεταστούν γραπτώς).

Από την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία, προέκυψε ότι η δράση των τριών ξεκίνησε από το 2007.

Η προκαταρκτική εξέταση συνεχίζεται, όσον αφορά στη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των γονέων που αποδέχτηκαν τα πλαστά πιστοποιητικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν