Ποιοι μας κρατάνε διαδικτυακά στην παλαιολιθική εποχή.

Η μάχη του ΟΤΕ κόντρα στον αναχρονισμό των (δήθεν) Ρυθμιστικών Αρχών.





Ναι, συμβαίνει κι αυτό στην χρεοκοπημένη Ελλάδα του 2013.
Οι (δήθεν) Ρυθμιστικές Αρχές Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών & Ταχυδρομείων μπλοκάρουν τις επενδύσεις του ΟΤΕ με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να μην μπορεί να επενδύσει σε νέα δίκτυα οπτικών ινών, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε ως καταναλωτές (ιδιώτες, εταιρείες, κλπ) ευρυζωνικές υπηρεσίες και υψηλές ταχύτητες στο Ίντερνετ κάτι που αφορά όλους μας!
Ο αναχρονιστικός ρόλος των συγκεκριμένων αρχών (βλέπε ΕΕΤΤ) αποκαλύφθηκε σε όλο του το μεγαλείο όταν η Νομική Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Ειρήνη Νικολαίδη (φωτό) περιέγραψε τα εμπόδια που συναντά ο ΟΤΕ (μια εταιρεία κόσμημα για την χώρα μας-επιτυχία που φέρει την υπογραφή του επικεφαλής της κ. Μιχάλη Τσαμάζ) στην προσπάθειά να ξεφύγει από την νοσηρή γραφειοκρατία των πάσης φύσεως επιτροπών.
(Ως γνωστόν στην Ελλάδα εάν δεν θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα το αναθέτεις σε επιτροπή. Αυτό συμβαίνει με την ΕΕΤΤ!)
«To σχεδόν μηδενικό ποσοστό διείσδυσης των υπερυψηλών ευρυζωνικών ταχυτήτων στην Ελλάδα σίγουρα δεν οφείλεται στην έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος, αλλά στο μοντέλο ρύθμισης», ανέφερε η κ. Ειρήνη Νικολαΐδη, Νομική Σύμβουλος και Γενική Εκτελεστική Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών και Ρυθμιστικών Θεμάτων του Ομίλου ΟΤΕ, κατά τη διάρκειας ημερίδας των Ρυθμιστικών Αρχών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών & Ταχυδρομείων Ελλάδας - Κύπρου (ΕΕΤΤ & ΓΕΡΗΕΤ).
Η κα Νικολαΐδη παρουσίασε στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα μένει πίσω στους στόχους που έχουν τεθεί από την Ψηφιακή Ατζέντα 2020 τη στιγμή που ο ΟΤΕ και θέλει και μπορεί να επενδύσει σε νέα δίκτυα οπτικών ινών. Όμως, η υπερ-ρύθμιση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών από την ΕΕΤΤ έχει σημαντική και αρνητική επίπτωση στην ανάπτυξη Δικτύων Νέας Γενιάς, δυσχεραίνοντας το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.
Η κα Νικολαΐδη υπενθύμισε ότι ο ΟΤΕ προσπαθούσε επί 2,5 χρόνια να προσφέρει ευρυζωνικές υπηρεσίες με ταχύτητες έως 50 Mbps, αλλά συναντούσε εμπόδια από τη Ρύθμιση,  καθώς το μοντέλο της ρύθμισης που ισχύει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα τιμωρεί τις επενδύσεις. Σύμφωνα με το ισχύον μοντέλο που υιοθετεί ο Ρυθμιστής στην Ελλάδα, η όποια επιπλέον επένδυση του ΟΤΕ στη δημιουργία νέων υποδομών για την προσφορά υψηλών ταχυτήτων Internet σε ακόμη περισσότερες περιοχές της χώρας θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβληθεί στον ΟΤΕ να αυξήσει τις λιανικές του τιμές σε βάρος του έλληνα καταναλωτή και να καταστήσει την επένδυση μη βιώσιμη καθώς θα έχει αρνητική επίπτωση στη ζήτηση λόγω της ύφεσης.
Σύμφωνα με τη Νομική Σύμβουλο και επικεφαλής Ρυθμιστικών Θεμάτων του Ομίλου ΟΤΕ, στόχο της ρύθμισης θα έπρεπε να αποτελεί το τρίπτυχο: ενθάρρυνση των επενδύσεων, όφελος για τον  καταναλωτή και  προστασία του ανταγωνισμού.
Στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, ο ΟΤΕ πραγματοποίησε επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ (CAPEX), εκ των οποίων τα 300 εκατ. ευρώ αφορούσαν στην Ελλάδα, χωρίς να συνυπολογίζονται οι επενδύσεις σε φάσμα.
Υπενθυμίζεται ότι το Ψηφιακό Θεματολόγιο 2020 (Digital Agenda 2020) αφορά σε συνολικά 13 στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών και Δίκτυων Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς (NGAs) στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι εξής
      Έως το 2013, βασική ευρυζωνικότητα (2Μbps) για το 100% του πληθυσμού.
      Έως το 2020, ευρυζωνικότητα υψηλών ταχυτήτων (30Mbps) για το 100% του πληθυσμού.
      Έως το 2020, ευρυζωνικότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων (100Mbps) για το 50% του πληθυσμού.

ΔΕΙΤΕ  ΠΩΣ "ΤΡΕXΟΥΝ" ΟΙ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ (NGAs) ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Παρ 29 Μαρ 2013 | 10:02 | Share

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χρειάζονται τουλάχιστον 20 χρόνια για να αναπληρωθούν οι 1 εκατ. χαμένες θέσεις εργασίας

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο