Υπάρχει έδαφος για υγιή, επικερδή και ανταγωνιστική εξαγωγική προσπάθεια



Βικτωρία Καρέλια

Η μία οικογένεια έχει αισθητή παρουσία στη ναυτιλία και τον τουρισμό η άλλη στην βιομηχανία. Το κοινό τους γνώρισμα, η αγάπη τους για την μεσσηνιακή γη και τα αγροτικά της προϊόντα. Ένωσαν λοιπόν τις δυνάμεις τους, επιχειρώντας να δείξουν στους ανθρώπους της Μεσσηνίας ότι κρατούν στα χέρια τους έναν πολύτιμο θησαυρό τον οποίον οφείλουν να εκμεταλλευτούν: τα εκπληκτικά προϊόντα της Μεσσηνίας. Με αυτό το σκοπό το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια διοργανώνουν διημερίδα με θέμα «Εξάγοντας Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα». Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 11 & 12 Μαρτίου στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino στην Πύλο.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο House of Events στην Costa Navarino με την Υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.  Τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Εξωτερικών, Ανάπτυξης και υποστηρίζεται από την Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
«Με τη διημερίδα αυτή»  δήλωσε η  Πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, κυρία  Βικτωρία Καρέλια (photo) «ελπίζουμε να συμβάλλουμε στον προβληματισμό των Μεσσήνιων παραγωγών αγροτικών προϊόντων, που είτε περιορίζουν τη δραστηριότητά τους εντός των συνόρων είτε προωθούν τα προϊόντα τους προς εξαγωγή μέσα από κανάλια που ελαχιστοποιούν το οικονομικό τους όφελος και τις προοπτικές ανάπτυξής τους.  Στόχος μας είναι να πείσουμε ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος για υγιή, ανταγωνιστική και επικερδή εξαγωγική προσπάθεια, που βασίζεται αφενός στο σωστό συνδυασμό προϊόντων χαρακτηριστικών και αφετέρου στη γνώση του εμπορικού, νομοθετικού και χρηματοοικονομικού πλαισίου που διέπει τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων μέσα σε ένα σύνθετο διεθνές περιβάλλον».
Αντιστοίχως, o  κ. Ξενοφών Κάππας Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη δήλωσε: «Τα μεσσηνιακά αγροτικά προϊόντα, παρόλο που στην πλειοψηφία τους είναι υψηλής ποιότητας δεν έχουν ακόμη αναπτύξει τις δυνατότητες διείσδυσής τους στις ξένες αγορές. Με τη διημερίδα που διοργανώνουμε, ελπίζουμε να βοηθήσουμε τους μικρούς παραγωγούς της Μεσσηνίας να ενημερωθούν για όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην εξαγωγή των προϊόντων τους προκειμένου να γνωρίζουν τις δυνατότητες ανάπτυξής τους».
Στόχος της διημερίδας παράλληλα με την υποστήριξη και προώθηση των εξαγωγών, είναι η ενημέρωση των παραγωγών και μεταποιητών της Μεσσηνίας σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές εξαγωγών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων. Κατά τη διάρκεια της διημερίδας οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μεταξύ άλλων για τη στρατηγική, το νομικό πλαίσιο καθώς και τους τρόπους εξαγωγής των προϊόντων τους. Επιπλέον, επαγγελματίες του χώρου θα ενημερώσουν για τις δυνατότητες του μάρκετινγκ, ενώ θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν παραδείγματα επιτυχημένων εξαγωγών.
Η συμμετοχή στη διημερίδα είναι δωρεάν και ανοικτή για επαγγελματίες του χώρου της γεωργικής παραγωγής και γεωργικών προϊόντων.
Statbank


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν