Τα μισά αστέρια είναι ορφανά και... χαμένα στο διάστημα!

Για αυτό το Σύμπαν είναι πιο φωτεινό από ό,τι θα περιμέναμε

            
            Τα μισά αστέρια είναι ορφανά και... χαμένα στο διάστημα!

Ορφανά και... χαμένα στο διάστημα είναι 1 στα 2 αστέρια του Σύμπαντος μας. Αυτή την ανατρεπτική ανακάλυψη έκαναν αστρονόμοι από τις ΗΠΑ.
Τα άστρα αυτά βρίσκονται διάσπαρτα ανάμεσα στους γαλαξίες και η ύπαρξή τους εξηγεί το ότι το Σύμπαν είναι πιο φωτεινό από ό,τι θα περιμέναμε αφού υπάρχει ανεξήγητα μεγάλο περίσσευμα υπέρυθρης ακτινοβολίας.
Τα άστρα αυτά πιθανότατα "ορφάνεψαν" μετά από συγκρούσεις γαλαξιών, που τα εκτόξευσαν στο αχανές διάστημα.
"Μπορεί να υπάρχουν έλλογα όντα, άνθρωποι, που ζουν εκεί έξω, στο μέσον του κρύου σκοτεινού διαστήματος, οι οποίοι δεν έχουν τον δικό τους γαλαξία", δήλωσε ο αστροφυσικός Χάρβεϊ Μόσλεϊ της NASA. Όπως εξηγεί αν κάποιοι άνθρωποι ζούσαν σε ένα τέτοιο σημείο του Σύμπαντος, θα έβλεπαν ένα νυχτερινό ουρανό, τελείως βαρετό, κατασκότεινο, για τα ανθρώπινα μάτια, χωρίς άλλα άστρα γύρω.
Η νέα ανακάλυψη δείχνει πόσα λίγα πράγματα γνωρίζουν οι αστρονόμοι γι' αυτόν τον χώρο ανάμεσα στους γαλαξίες. Άλλοι πάντως επιστήμονες εξέφρασαν την επιφύλαξή τους κατά πόσο όντως το πλεονάζον κοσμικό φως προέρχεται από εξωγαλαξιακά άστρα, κάτι που πρέπει να επιβεβαιωθεί από μελλοντικές έρευνες. Μια εναλλακτική εξήγηση είναι ότι το φως αυτό προέρχεται από πολύ μακρινούς γαλαξίες που δεν είναι ορατοί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν