«ΧΡΩΜΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ» ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΔΡΟΣΑΚΗ




                              
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Χρωμογραφήματα» της Ελευθερίας Δροσάκη, στην ΕΞΟΔΟ στα Εξάρχεια. Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στις 7μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Παπανικολάου «Ελευθερία Δροσάκη 70 Χρόνια Αγώνας», για την κεραμική τέχνη, την ζωγραφική και την λογοτεχνία.
Η πολυτάλαντη δημιουργός Ελευθερία Δροσάκη, με μέγιστο έργο στην καλλιτεχνική της πορεία των 70 χρόνων, στη ζωγραφική και στην κεραμική, με πολλά Βραβεία και διακρίσεις, παρουσιάζει 40 ζωγραφικές δημιουργίες, παραστατικών θεμάτων έντονης εξπρεσιονιστικής γραφής. Έντονοι χρωματικοί συνδυασμοί, διακοσμητικό ύφος και ήρεμη έκφραση χαρακτηρίζουν τις μορφές εκφράζοντας τη διαχρονική εσωτερική νεότητα της καλλιτέχνιδας.
Δημιουργός της ΕΞΟΔΟΥ είναι ο Γιάννης Παπανικολάου, που έχοντας διανύσει μεγάλη πορεία στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, ως Διευθυντής της «Σχολής» Κεραμικής Τέχνης στη Πετρούπολη, συγγραφέας Iστορικών και Kαλλιτεχνικών εκδόσεων και διοργανωτής εικαστικών εκδηλώσεων, επιθυμεί να συνεισφέρει στις εικαστικές τέχνες και να συμβάλλει στην προώθησή τους, με παρουσίαση καλλιτεχνικών προτάσεων κάθε μορφής τέχνης, -ζωγραφική, κεραμική, γλυπτική, φωτογραφία, μουσική – δίνοντας δι-ΕΞΟΔΟ δημιουργίας, έκφρασης και λόγου.
Ελευθερία Δροσάκη
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ενώ την τέχνη της Κεραμικής της διδάχθηκε κοντά στους δικούς της και σε λαϊκά εργαστήρια του Μηνά Αβραμίδη και του Γιάννη και Μιχάλη Μεϊμάρη. Ακολούθησε σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών και παράλληλα, πριν και μετά ως το 1955 εργαστηκε, κυρίως σε αντίγραφα βυζαντινών χειρογράφωνεπάνω σε περγαμηνή. Εχει διδάξει κεραμική στην Σχολή Κεραμικής της ΧΕΝ, σε ομάδεσ αλλοεθνών γυναικών, στη γερμανική σχολή και στα εκπαιδευτήρια «Πόλκα-Φρόελεν». Είναι καλλιτεχνικός σύμουλος των Κέντρων Τέχνης, Αγωγής και Εκπαίδευσης. Από το 1955 διατηρεί δικό της εργαστήριο και από το 1963 μονιμο εκθεσιακό χώρο.
Με Κεραμικ΄συμμετείχε σε τέσσερις Πανελλήνιες Εκθέσεις στο Ζάππειο και σε 34 Πανελλήνιες στο Μαρούσι.
Έργα της υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Όπως και σε εξωτερικές προσόψεις εκκλησιών και μοναστηρίων.
Έχει γράψει τα βιβλία: «Εν Θεσσαλονίκη» (Οδυσσέας 1985, Εντός 2000), «Το μέγα συμβάν του δάσους-μαρτυρία ενός πιθήκου» (Εντός 2001), «Πού πας χωρίς σακάκι; - Από αφηγήσεις του Ηλία Παππά» (Εντός 2002).
Info:
Εικαστική Επιμέλεια: Αννίτα Πατσουράκη-Ιστορικός της Τέχνης
Διάρκεια Έκθεσης : Έως 30 Νοεμβρίου 2014
Ωράριο λειτουργίας : Δευτέρα έως και Σάββατο : 11.00-13.00 & 17.00-19.00
Αίθουσα Τέχνης ΕΞΟΔΟΣ, Mεσολογγίου 5 – Eξάρχεια
Eπικοινωνία: Tηλ.: 210-38 03 848

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν