Το προφίλ του αναποφάσιστου ψηφοφόρου

Η αδιευκρίνιστη ψήφος μπορεί να αλλάξει τις προβλέψεις και τα δεδομένα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για το προφίλ του αναποφάσιστου ψηφοφόρου έκανε το Ερευνητικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, επιχειρώντας να σκιαγραφήσει την αδιευκρίνιστη ψήφο που αναφέρεται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον το μεγάλο – σε αρκετές περιπτώσεις – ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων είναι εκείνο που μπορεί να ανατρέψει άρδην οποιαδήποτε πρόβλεψη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ της Πέμπτης, αποκαλύπτεται ότι στις κρισιμότατες εκλογές του 2012 ένα μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων - της τάξης του 20,5%, δεν πήγαν στις κάλπες. Όσον αφορά το πώς ψήφισαν, το 21% ψήφισε ΝΔ, το 15% ΣΥΡΙΖΑ, το 11,5% ΠΑΣΟΚ, το 6,5% ΔΗΜΑΡ, το 5% ΑΝΕΛ, το 2% ΚΚΕ, το 1,5% Χρυσή Αυγή.





Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες, το 65,5% ανήκει στην ομάδα έως 54 ετών (31,5% οι ηλικίας 18 έως 34 ετών και 34% οι ηλικίας 35 έως 54 ετών) ενώ άνω των 55 ετών είναι το 34,5% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.



Όσον αφορά την εκπαίδευση, το 45% είναι απόφοιτοι ΑΕΙ, το 30% απόφοιτοι Λυκείου, το 14% απόφοιτοι Γυμνασίου και το 11% απόφοιτοι ΙΕΚ.



Όσον αφορά το φύλο, το 61% είναι γυναίκες και το 39% είναι άνδρες.



Όσον αφορά τη γεωγραφική περιοχή, το 43% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων προέρχεται από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το 57% από την επαρχία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν