«Ασημένιο μετάλλιο» στο Ηρώδειο από καναδική εφημερίδα


Δεύτερο στη λίστα με τους κορυφαίους πολιτιστικούς χώρους

Συναγωνίστηκε το Κάρνεγκι Χολ, το Μπολσόι και… κέρδισε. Το θέατρο του Ηρώδου του Αττικού «τερμάτισε» στη δεύτερη θέση της λίστας των κορυφαίων χώρων με ζωντανές παραστάσεις που δημοσίευσε έγκριτη καναδική εφημερίδα. Συγκεκριμένα πρόκειται για ειδικό ένθετο που φιλοξενεί η «Globe and Mail» με τίτλο «Οι κορυφαίοι χώροι για ζωντανές παραστάσεις».

Είναι ένα αφιέρωμα που αφορά τη χρήση προνομίων από πιστωτικές κάρτες με τίτλο «Top venues for live theatre» (Οι κορυφαίοι χώροι για ζωντανές παραστάσεις) και παρουσιάζει τις καλύτερες τοποθεσίες ανά τον κόσμο όπου μπορεί να παρακολουθήσει κανείς θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις.

Σχετικά με το Θέατρο του Ηρώδου του Αττικού υπάρχει αναφορά στην ιστορία του, ενώ χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο παράδειγμα αυθεντικού ελληνικού αμφιθεάτρου και περιγράφεται ως «η τέλεια τοποθεσία όπου συναντάται η μοντέρνα μουσική με την αρχαία ατμόσφαιρα». Είναι το ιδανικό όλων των καλλιτεχνών, αναφέρει το δημοσίευμα.

Πρώτο στη λίστα έρχεται το θέατρο Minack Theatre, Porthcurno της Αγγλίας, και έπονται του Ηρωδείου, η Όπερα του Σύνδεϊ, η Σκάλα του Μιλάνου, το Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, το θέατρο Μπολσόι της Μόσχας και άλλα διάσημα θέατρα του κόσμου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν