Το παραμύθι αποκτά μια νέα διάσταση


Η σκοτεινή εκδοχή του γνωστού παραμυθιού της «Ωραίας Κοιμωμένης»
Τρίτη, 06 Μαΐου 2014 18:43
UPD:18:44
                  
REUTERS/CHARLES PLATIAU
Η Αντζελίνα Τζολί  και η Ελ Φάνινγκ βρέθηκαν στο Παρίσι στο πλαίσιο της παρουσίασης της σκοτεινή εκδοχής του γνωστού παραμυθιού της «Ωραίας Κοιμωμένης».
Η Αντζελίνα Τζολί  και η Ελ Φάνινγκ, η μικρότερη αδερφή της Ντακότα, βρέθηκαν στο Παρίσι στο πλαίσιο της παρουσίασης της σκοτεινή εκδοχής του γνωστού παραμυθιού της «Ωραίας Κοιμωμένης» από την οπτική όμως της κακιάς μάγισσας, την οποία θα υποδυθεί η 38άχρονη Τζολί.

Το έργο μπορεί να βασίζεται στο παραμύθι του διάσημου συγγραφέα Σαρλ Περό, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο του «Τα Παραμύθια της Μητέρας Χήνας», το 1697, αλλά στην καινούρια εκδοχή του, με τίτλο «Maleficent», κεντρικός χαρακτήρας θα είναι η μάγισσα.

Κόντρα - ρόλος για την 38άχρονη ηθοποιό
Η Αντζελίνα Τζολί, έπειτα από την περιπέτεια της υγείας της, συγκεντρώνει  όλα τα βλέμματα πάνω της, μιας και επιστρέφει με ένα κόντρα - ρόλο ο οποίος δεν είναι τόσο μονοδιάστατος, όσο οι διηγήσεις του μύθου.  Με την κόρη της Τζολί, Βιβιέν, να υποδύεται την πριγκίπισσα Ωρόρα μωρό και την Ελ Φάνινγκ να γίνεται μετέπειτα η «Ωραία κοιμωμένη», το παραμύθι αποκτά μια νέα διάσταση και στοχεύει να γίνει εμπορικό χιτ.


                    
REUTERS
Στην υπόθεση του έργου, μια κακιά μάγισσα θύμωσε πάρα πολύ και καταράστηκε ένα νεογέννητο κοριτσάκι, την πριγκίπισσα Ωρόρα. Στην χιλιοειπωμένη ιστορία της «Ωραίας Κοιμωμένης» όλοι γνωρίζουν την τύχη της πριγκίπισσας, ελάχιστοι όμως θυμούνται το όνομα της μάγισσας. Στην μεταφορά του παραμυθιού από την Ντίσνεϋ το 1959, η «Maleficent», η κακιά μάγισσα, ήταν μια εμβληματική μορφή της ιστορίας. Με περισσότερο από μισό αιώνα να έχει περάσει, ήρθε η ώρα  να μάθουμε την ιστορία της και να καταλάβουμε τι της συνέβη και την οδήγησε να ρίξει την σκοτεινή της κατάρα. Αφήγηση γνωστής ιστορίας μέσα από μια διαφορετική οπτική
Η ταινία που ξεκίνησε ως πρότζεκτ του Μπραντ Πιτ - για να καταλήξει στον σκηνοθέτη Ρόμπερτ Στρόμπεργκ - αποτελεί την αφήγηση μιας γνωστής ιστορίας μέσα από μια διαφορετική οπτική.  Ο Στρόμπεργκ (2 βραβεία Όσκαρ για τα «Avatar» και «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»), φροντίζει  - πέρα από τη δαιμόνια ομορφιά της Τζολί - να αποδοθεί και  η μελαγχολική πλευρά της  ηρωίδας, η οποία είναι καταδικασμένη να ζει στο σκοτάδι. Στην ταινία, που αναμένεται να προβάλλεται στη χώρα μας από τις 29 Μαΐου, συμπρωταγωνιστούν οι  Σάρλτο Κόπλεϋ, Τζούνο Τεμπλ, Σαμ Ράιλι, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Ιμέλντα Στόντον.
naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν