Όμορφος κόσμος…





Μεγάλωσα σε μια εποχή που, τουλάχιστον στην Αθήνα και στις οικογένειες που μας ανέθρεψαν, υπήρχαν κώδικες κοινωνικής συμπεριφοράς.
Οι συμπεριφορές αυτές ήσαν τόσο αυτονόητες που ουδείς  διανοείτο  να τις αγνοήσει.
Η σημερινή χαλάρωση της εφαρμογής των κανόνων αυτών και η άγνοια τους  ή ακόμα χειρότερα η ηθελημένη παραβίαση τους με αφήνει πραγματικά κατάπληκτο.
Πόσοι από τους αμέτρητους, αποκαλουμένους, καλλιτέχνες, σήμερα, ποιούν πραγματικά          ήθος ;
Πόσοι από τους μυριάδες δημοσιογραφουντες και δημοσιολογουντες, στις μέρες μας, τηρούν τους βασικούς κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας, ανθρωπιάς και  αξιοπρέπειας ;
Πόσοι από τους πολιτικούς μας νοιάζονται πραγματικά για την λύση των αναρίθμητων κοινωνικών προβλημάτων και όχι για την οικονομική τους αποκατάσταση ή την αλαζονική                       αυτοεπιβεβαιωση τους ;
Όταν όλοι αυτοί μας εμφανίζονται ως καθοδηγητές και σωτήρες, μήπως θα έπρεπε να διακρίνονται, πρωτίστως, για την αιδώ, την ηθική, την αρετή, τις άξιες, την σύνεση τους, ώστε να αποτελούν πρότυπο κοινωνικό, αντί να αυτοαναιρούνται με τα καμώματα τους, τις αστοχίες και τους ευτελισμούς ή τα ασύστολα ψεύδη τους ;
Επιλέξτε στην τύχη ένα από τα 50 πιο δημοφιλή μπλογκ ενημέρωσης.
Πλάι στην τραγωδία της Τουρκίας θα σας σερβίρει και την τάδε ηθοποιό που δήλωσε ότι   «το έκανε» στο τρένο και στο αεροπλάνο.
Παρακολουθήστε όποιο θέλετε από τα καλλιτεχνικά πρόσωπα που προβάλλονται από τα «μέσα» και  θαυμάστε την κατινιά και την ματαιοδοξία του.
Διαβάστε τι διατυμπανίζουν τώρα όλοι οι πολιτικοί της μικρής και της μεγάλης πολιτικής σκηνής  και δείτε μετά από ένα μήνα να κάνουν και να λένε τα εντελώς αντίθετα.
Αναρωτιέμαι όλοι αυτοί οι άνθρωποι τι λένε στα παιδιά τους ,στους γονείς τους, στους συντρόφους, στα αδέλφια τους, στους φίλους τους, στους γειτονές τους ;
Αν όλοι αυτοί τους δικαιολογούν και τους αποδέχονται, κάποιοι δε τους αποθεώνουν κιόλας, τότε η χώρα μας βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν