Στον Έκτορα Λυγίζο το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ του Λιντς


«Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού»
Το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Crossing Europe» της αυστριακής πόλης Λιντς απέσπασε ο έλληνας σκηνοθέτης Έκτορας Λυγίζος, για την ταινία του «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού», η οποία σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, πραγματεύεται τα προβλήματα του κοινωνικού ρεαλισμού σε ένα καλλιτεχνικό επίπεδο άγνωστο μέχρι τώρα. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ.
«Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» Συγκεκριμένα, η κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο στην ταινία «για την μουσική της ακρίβεια, την απεικόνιση της ανθρώπινης ύπαρξης ως κάτι ντελικάτο, για το μυστήριό της, για το γεγονός ότι μας πήγε σε μέρη στα οποία δεν θα είχαμε καν σκεφτεί να πάμε. Η ταινία αυτή αντιμετωπίζει την καθημερινή μάχη για δουλειά και επιβίωση σε ένα καλλιτεχνικό επίπεδο που δεν έχουμε ξαναδεί».
«Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού», που γυρίστηκε με ελάχιστα μέσα, έχει ήδη αποσπάσει πλήθος διακρίσεων. Έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, αποσπώντας ειδική μνεία για την ερμηνεία του Γιάννη Παπαδόπουλου. Έχει αποσπάσει επίσης το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Μόντρεαλ, το δεύτερο βραβείο καλύτερης ταινίας και ανδρικού ρόλου στη Σεβίλλη και το βραβείο ανδρικού ρόλου και το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης μεγάλου μήκους ταινίας μυθοπλασίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν