Ισχύς του η ανοησία του κόσμου.





Πριν μπει καλά- καλά ο Απρίλης ξεκίνησε το μαρτύριο μας.
Δεν είναι οι αλλεργίες και οι εποχικές ρινίτιδες.
Δεν είναι οι λασποβροχές από την άμμο της Σαχάρας.
Δεν είναι τα κουνούπια οι σκνίπες και τα άλλα ενοχλητικά έντομα που άρχισαν να κάνουν αισθητή  την παρουσία τους.
Ο εφιάλτης που έχει ενσκήψει,  απολύτως  τυπικός στο ραντεβού του, είναι οι διαφημίσεις  JUMBO.
Έμπνευση του ιδιοκτήτη τους - από ότι πληροφορήθηκα  επιμελείται ο ίδιος τις διαφημίσεις της επιχείρησης -  είναι η νονά- αοιδός της πίστας.
Αποτελούν  τα μαγαζιά της εν λόγω φίρμας το συνώνυμο της παρακμής, μπήκε κι αυτή η διαφήμιση και ήρθε και έδεσε η αποκορύφωση του κιτς.
Δεν με εκπλήσσει το γεγονός γιατί ο Κος επιχειρηματίας σε αυτή ακριβώς την υποκουλτούρα ψαρεύει  τους  προφανώς αφελείς και απληροφόρητους πελάτες του.
Είναι ο- και καλά -πολυάσχολος  προσκεκλημένος που την τελευταία στιγμή θα μπει στο σουπερ μάρκετ να αρπάξει στην κυριολεξία ότι βρει μπροστά του με 5-10 ευρώ για να μην εμφανιστεί με άδεια χέρια.
‘’Σοκολατάκια και πολύ τους πάει’’ το έλεγαν αυτό παλιά και το έχει παρουσιάσει πολύ επιτυχημένα ο Κηλαηδόνης στα ‘’Μικροαστικά’’ του.
Σε αυτό το κοινό στοχεύει ο επιχειρηματίας  και γι αυτό χρησιμοποιεί σαν δόλωμα και την συγκεκριμένη ‘’πριμαντόνα’’.
Δεν δικτυώθηκε τυχαία στις δυτικές γειτονιές  και όπου παρεπιδημούν οι ανήμποροι και οι παρίες της εξαθλιωμένης κοινωνίας μας που αυτός και οι όμοιοι του από την εποχή της χούντας ακόμα απεργαζόντουσαν την φτωχοποίηση της.
Έχοντας οργώσει όλη τη Κίνα για να βρει ότι πιο φτηνό και πιο επικίνδυνο για την υγεία μικρών και μεγάλων,  χρησιμοποιώντας νόμιμες και παράνομες ατραπούς,  κατάφερε να μονοπωλήσει την αγορά αφού έκλεισε ένα σωρό μαγαζιά που υπηρετούσαν το εμπόριο με την λογική της ηθικής και όχι της αρπαχτής.
Αν η πολιτεία μας λειτουργούσε υποτυπωδώς ομαλά,  τέτοιου είδους φαινόμενα  θα είχαν από καιρό απασχολήσει τις αρχές και θα είχε αποδοθεί δικαιοσύνη.
Όμως εδώ η πολιτεία έχει το νου της παλιότερα στους διορισμούς και τώρα στις δόσεις κι έτσι δεν προκάνει να βάλει τάξη, ως οφείλει, στην αγορά.
Έτσι η αγορά ανεξέλεγκτη δυσλειτουργεί.
Μπουκώνεται από τραπεζικά δάνεια προς κολλητούς και κομματικά εκλεκτούς.
Αποζημιώνεται από ασφάλειες  από ύποπτους εμπρησμούς .
 Έτσι δημιουργούνται μονοπώλια και ολιγοπώλια που εκμεταλλεύονται την αγορά.
Εισάγονται και προωθούνται αμφίβολης ποιότητας εμπορεύματα που εν πολλοίς αποτελούν κίνδυνο για παιδιά και μεγάλους.
Το κοινό αφελές και απληροφόρητο δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το βάθος των πραγμάτων.
Παρασύρεται και από τα ‘’αστέρια’’ που επιστρατεύονται να υποστηρίξουν τον  διαφθορέα κι έτσι πέφτει εύκολα θύμα της άγνοιας του.
Το κακό είναι ότι την πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι που στην προσπάθεια μας να ενημερωθούμε ή να ψυχαγωγηθούμε θα πέσουμε πάνω στα κακόγουστα άσματα που με πολύ μεράκι φροντίζει να διανθίσει τις διαφημίσεις του ο Κος επιχειρηματίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν