«Τελικά, η δημοκρατία αποτελεί μάλλον απαρχαιωμένο είδος στην Ελλάδα»

Ούτε ο Αλιάγας δεν κατάφερε να πείσει την ΕΡΤ να άρει τη διακοπή του τηλεοπτικού σήματος του Euronews

Ούτε ο Αλιάγας δεν κατάφερε να πείσει την ΕΡΤ να άρει τη διακοπή του τηλεοπτικού σήματος του Euronews

15.04.2013 17:12
«"Απίστευτο κι όμως Ελληνικό"... Έτσι συνοψίζει ο ελληνικός Τύπος την περίπλοκη κατάσταση που έχει προκαλέσει η σύγκρουση μεταξύ ΕΡΤ και Euronews.
Η αναμετάδοση του ενημερωτικού καναλιού της Ευρώπης έχει σταματήσει από το Φεβρουάριο στην Ελλάδα, πράγμα που αποτελεί νιοστό παράδειγμα των δυσλειτουργιών της χώρας», αναφέρει δημοσίευμα του Βανσέν Μονιέ στον Le Nouvel Observateur, το οποίο μάλιστα επικαλείται ανάλογο δημοσίευμα σε ελληνικό έντυπο.
Ο λόγος για άρθρο στην SportDay, όπου σημειωνόταν μεταξύ άλλων: «Για πρώτη φορά από την ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης, κόπηκε το σήμα τηλεοπτικού σταθμού με αυτό τον τρόπο, χωρίς να υπάρξει ούτε μια σοβαρή πολιτική αντίδραση, για τον περιορισμό της πολυφωνίας».
Κι ενώ όλα ήταν έτοιμα (γραφεία και προσωπικό), με το κανάλι Euronews να είναι έτοιμο να θέσει σε εφαρμογή τη νέα στρατηγική του, που προέβλεπε την ενίσχυση της παρουσίας του σε τοπικό επίπεδο και μάλιστα σε σημεία-κλειδιά του κόσμου, λίγες ημέρες πριν την «πρεμιέρα», η ΕΡΤ αποφάσισε να μην επιτρέψει τη μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος, καταγγέλλοντας τη σύμβαση μεταξυ των δύο μερών και, μάλιστα εν όψει της επετείου για τα 30 χρόνια του καναλιού.
«Πώς εξηγείται μια τέτοια ξαφνική μεταστροφή της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης; "Υπέκυψε στις πιέσεις των ιδιωτικών καναλιών και των πολιτικών", ισχυρίζονται οι άνθρωποι του Euronews».
Για την επίλυση του θέματος παρενέβη μέχρι και η Γαλλική Πρεσβεία συνεπικουρούμενη από τον τηλεοπτικό αστέρα και πρώην εργαζόμενο στο Euronews Νίκο Αλιάγα. Οι προσπάθειες τους όμως απέβησαν άκαρπες.
«Τελικά, η δημοκρατία αποτελεί μάλλον απαρχαιωμένο είδος στην Ελλάδα», καταλήγει το άρθρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν