Δεν έχουν πια πέραση οι κακοί λύκοι...


«Αριστερά ή Μέρκελ» το δίλημμα του Αλ. Τσίπρα από την Πορτογαλία


Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 12:56
UPD:15:32
                             
FOSPHOTOS/Menelaos Myrillas
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία αρχείου).


Επανέφερε τα διλήμματα «Αριστερά ή λιτότητα και Αριστερά ή Μέρκελ» ο Αλέξης Τσίπρας αυτή τη φορά ενώπιον Πορτογάλων στο πλαίσιο ομιλίας του στο Πόρτο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε το «Μπλόκο της Αριστεράς» για τα 40 χρόνια από την Επανάσταση των Γαρυφάλλων.

ΤΟ  ΣΧΟΛΙΟ

Γενιές εκατομμυρίων ανθρώπων μεγάλωσαν με το φόβο του μπαμπούλα, του κακού λύκου, των δράκων και των άλλων αιμοδιψών τεράτων της μεσαιωνικής  προπαγάνδας της εκλλησιαστικοφεουδαρχικης εξουσίας.
Τα κοινωνικά κινήματα του δεύτερου μισού του ΧΧ αιώνα κατέρριψαν όλα αυτά τα αποκυήματα της αρρωστημένης μεσαιωνικής φαντασίας και στη θέση τους έφεραν τον πολίτη της γνώσης, της επιστήμης και της λογικής.
Το γεγονός ότι ένας, αποκαλούμενος, αριστερός πολιτικός θα έφτανε να επισείει το φλάμπουρο του ''Μερκελισμου'', σαν άλλο κακό λύκο, κατά της ανυπεράσπιστης ''Κοκκινοσκουφιτσας'' δεν μπορούσα ποτέ να το φανταστώ.
Και αν ο κ. Τσιπρας θεωρεί εαυτόν Κοκκινοσκουφίτσα αμφιβάλλω αν άλλος Έλλην είναι δυνατόν να διακατέχεται από παρόμοιο σύμπλεγμα.
















 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν