Νέες δωρεές 16 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»


Για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και της ανεργίας των νέων
                            Νέες δωρεές 16 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»
Η κυρία Ιωάννα Κιοσσέ, διαχειρίστρια δωρεών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», σε παλαιότερη συνέντευξη Τύπου (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)


 
 
Εξήντα επτά νέες δωρεές, συνολικού ύψους περίπου 16 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, σε ειδική εκδήλωση το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στο πλαίσιο της παγκόσμιας κοινωφελούς δράσης του. Πολλές από τις νέες αυτές δωρεές για την ενίσχυση των προγραμμάτων και δράσεων ελληνικών και διεθνών μη κυβερνητικών οργανισμών, που εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, εντάσσονται στο πλαίσιο της τριετούς πρωτοβουλίας, ύψους 100 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Επίσης, περιλαμβάνονται και δωρεές στο πλαίσιο της πρόσφατης νέας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος, ύψους επίσης 100 εκατ. ευρώ, με στόχο την αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων στην Ελλάδα.

«Παρά το γεγονός ότι ζούμε σε μια από τις πιο προηγμένες και ευημερούσες εποχές της ιστορίας, η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά από κρίσιμες και εκρηκτικές κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις. Έχουμε πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πολλαπλά και πολύπλοκα προβλήματα μόνοι μας» δήλωσε με την ευκαιρία της εκδήλωσης ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Εν συνεχεία, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην δωρεά δημιουργίας των κινητών ιατρικών μονάδων στη χώρα μας. Πρωτοβουλία η οποία «προσφέρει για πρώτη φορά ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας σε νησιά και άλλες απομακρυσμένες περιοχές και μπορεί να αποτελέσει μοντέλο για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε μια χώρα, η γεωγραφική κατανομή της οποίας καθιστούσε έως σήμερα την παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές σχεδόν αδύνατη» επισήμανε.

Άνω των 18,7 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη φάση του προγράμματος

Από τον Οκτώβριο του 2013, οπότε πραγματοποιήθηκε η προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ, μέχρι και τον Απρίλιο του 2014, το Ίδρυμα υποστηρίζει νέα προγράμματα, συνολικού ύψους άνω των 18,7 εκατ. ευρώ, στους τέσσερις βασικούς προγραμματικούς τομείς του: τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, την Παιδεία, την Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια.

Ειδικότερα, στον τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού, το Ίδρυμα, μέσω 25 δωρεών ύψους περίπου 5,5 εκατ. ευρώ, στηρίζει προγράμματα κατάρτισης νέων καλλιτεχνών σε διαφορετικές χώρες, καθώς και πρωτοβουλίες που έχουν βασικό σκοπό τη διεθνή προβολή του ελληνικού πολιτισμού και τη στήριξη σύγχρονων ελλήνων καλλιτεχνών.

Αντίστοιχα, στον τομέα της Παιδείας, το Ίδρυμα ενέκρινε 36 δωρεές, ύψους 5,8 εκατ. ευρώ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και προγραμμάτων υποτροφιών και επαγγελματικής κατάρτισης, που έχουν βασικό στόχο την πρόσβαση στη γνώση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε προγράμματα που επιδιώκουν την ενίσχυση κριτικής σκέψης και προωθούν τη συμμετοχή στα κοινά.

Στον τομέα της Υγείας, υποστηρίζονται συνολικά 8 νέες δωρεές, ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, οι οποίες, μεταξύ άλλων, στηρίζουν καινοτόμα μοντέλα υγειονομικής φροντίδας, ενισχύουν τη γνώση και την έρευνα, καθώς και την αναβάθμιση νοσοκομειακών μονάδων και συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση θεμάτων υγείας σε παγκόσμια κλίμακα (HIV/AIDS).

Τέλος, στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας, το Ίδρυμα στηρίζει 30 νέα προγράμματα, με δωρεές ύψους περίπου 4,8 εκατ. ευρώ, που έχουν δύο βασικούς στόχους: τη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών για τη νέα γενιά και τη στήριξη των πλέον ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε παγκόσμιο επίπεδο, που έχουν πληγεί περισσότερο από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν