Megaron Plus: «Ο συγγραφέας σε περιβάλλον κρίσης»

Megaron Plus: «Ο συγγραφέας σε περιβάλλον κρίσης»



Συζήτηση από την Εταιρεία Συγγραφέων και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου
Φωτογραφία από προηγούμενη εκδήλωση του Μegaron Plus για την Κική Δημουλά.




  Ποιος είναι ο ρόλος του συγγραφέα σε μια εποχή συνολικής κρίσης; Κάτω από ποιες προϋποθέσεις δημιουργείται το έργο του συγγραφέα; Επηρεάζεται ή όχι από την κρίση; Εναρμονίζεται το έργο του συγγραφέα με την επικαιρότητα ή είναι εσφαλμένη η άποψη αυτή;

Παραμένει διαχρονικό το έργο του συγγραφέα και σε περιόδους κρίσης; Διακεκριμένοι έλληνες και ξένοι συγγραφείς και πανεπιστημιακοί, μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων, θα διερευνήσουν αυτά τα ερωτήματα στη συζήτηση με θέμα «Ο συγγραφέας σε περιβάλλον κρίσης», που διοργανώνουν η Εταιρεία Συγγραφέων και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη), την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 7.00 μ.μ.

Στο στρογγυλό τραπέζι θα συμμετάσχουν: Χανς Αντενάιερ, ομότιμος καθηγητής Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας στα πανεπιστήμια Κολωνίας και Αμβούργου, Αλέξης Ζήρας, κριτικός λογοτεχνίας, πρώην πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, Γιάννης Κιουρτσάκης, συγγραφέας-δοκιμιογράφος, Τζίνα Πολίτη, συγγραφέας και ομότιμη καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Βιντσέντζο Ρότολο, ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμου, πρόεδρος Σικελικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών. Τη συζήτηση θα συντονίσει η συγγραφέας και δημοσιογράφος Έλενα Χουζούρη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν