Επαναστατική αντικαρκινική θεραπεία δίνει ζωή στα θύματα του αμίαντου

ΥΓΕΙΑ


Για μια επαναστατική θεραπεία αντιμετώπισης του καρκίνου του μεσοθηλιώματος, μια από τις πιο επιθετικές μορφές του καρκίνου του πνεύμονα, κάνει λόγο η καναδική εφημερίδα Star, επικαλούμενη την περίπτωση ασθενούς που χάρη στη νέα θεραπεία εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια δεν φαίνεται να πάσχει πλέον από καρκίνο.

Οπως συνήθως συμβαίνει με όσους έχουν εκτεθεί και εισπνεύσει επί χρόνια σκόνη (ίνες) αμίαντου, είναι ζήτημα είκοσι ετών έως ότου εμφανίσουν μεσοθηλίωμα. Πρόκειται για μια μορφή καρκίνου που προέρχεται από τα κύτταρα του μεσοθηλίου (την μεμβράνη που επικαλύπτει τα όργανα του σώματος).

Ο 74χρονος μηχανικός Μαν Χονγκ Τσαν είχε εκτεθεί και εισπνεύσει σκόνη αμίαντου. Και όταν πριν από μερικά χρόνια παρατήρησε ότι του κοβόταν η ανάσα, έκανε εξετάσεις και οι χειρότεροι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν. Οι γιατροί του είπαν ότι έχει μια από τις πλέον επιθετικές μορφές καρκίνου του πνεύμονα. Μεσοθηλίωμα. Οι γιατροί του είπαν ότι του απομένουν το πολύ δύο χρόνια ζωής, αλλά τον ενημέρωσαν για μια πρωτοποριακή θεραπεία που εφαρμόζουν δύο γιατροί στο Τορόντο και έχει θεραπεύσει ασθενείς μιας και στις εξετάσεις τους δεν εμφανίζεται καρκίνος...

Σήμερα οι εξετάσεις του κ. Μαν Χονγκ Τσαν είναι καθαρές. 

Η καναδική εφημερίδα Star κάνει λόγο για μια επαναστατική θεραπεία αντιμετώπισης του καρκίνου του μεσοθηλιώματος.

Η θεραπεία, που αναπτύχθηκε από τον ογκολόγο Τζον Τσο και τον χειρούργο Μαρκ Ντε Περό του Princess Margaret Cancer Centre στο Τορόντο έχει διπλασιάσει το χρόνο επιβίωσης των ασθενών με μεσοθηλίωμα. Μάλιστα η επιτυχία τους έχει κερδίσει την προσοχή των επιστημόνων σε ολόκληρο τον κόσμο και πρόκειται σύντομα να χρησιμοποιηθεί και στη διάσημη Mayo Clinic στη Μινεσότα.

Οι δύο επιστήμονες κάνουν την ακτινοβολία πριν την εγχείρηση και όχι το αντίστροφο, όπως συνηθίζεται. Με την απλή αυτή τεχνική οι Τσο και Περό έχουν διπλασιάσει τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών, το από 32% στο 72%.

Το μεσοθηλίωμα προκαλείται όταν οι μικροσκοπικές ίνες αμιάντου εισπνέονται και ενεργούν σαν βελόνες, τρυπώντας τους πνεύμονες.

Η τεχνική των Τσο και Περό δίνει στον ασθενή μια τοξική δόση της ακτινοβολίας πριν από την επέμβαση, διασφαλίζοντας ότι τυχόν καρκινικά κύτταρα που μένουν να μην είναι βιώσιμα όταν θα ακολουθήσει η επέμβαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι ο αμίαντος έχει απαγορευτεί σε ΗΠΑ και Καναδά, από τις αρχές του 1980, κάθε χρόνο καταγράφονται περί τα 500 νέα κρούσματα μεσοθηλιώματος. 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/252857/epanastatiki-adikarkiniki-therapeia-dinei-zoi-sta-thumata-tou-amiadou/#ixzz2uSZ86x3X
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν