Οι Έλληνες γίνονται επιχειρηματίες από ανάγκη!

ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟ 2012



 

Την αύξηση του αριθμού εκείνων που αδυνατούν να βρουν κάποια μισθωτή εργασία και έτσι στρέφονται στην ίδρυση δικής τους επιχείρησης, καταγράφει η φετινή μελέτη του ΙΟΒΕ για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Εξάλλου, σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο κ. Σταυρός Ιωαννίδης ο οποίος παρουσίασε την εν λόγω μελέτη, από το 2007 και έπειτα φαίνεται πως αυξάνονται οι επιχειρήσεις οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες προς άλλες επιχειρήσεις, γεγονός που θεωρείται θετικό για την οικονομία.

Ωστόσο, στα αρνητικά στοιχεία τα οποία καταδεικνύει η εν λόγω μελέτη είναι η εκτίναξη του ποσοστού του πληθυσμού το οποίο φοβάται την αποτυχία από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας το 2012. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η επιχειρηματικότητα θεωρείται για πρώτη φορά από το 2008 ως καλή επιλογή σταδιοδρομίας έναντι άλλων.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι επίσης και το εξής στοιχεία: το 2012, το 71,7% όσων έδωσαν χρήματα με στόχο την επένδυση το έκαναν για χάρη κοντινού μέλους της οικογενείας τους ή άλλου συγγενή. Αντίθετα, το 2007 το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 43%.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν