Χορωδία της πρώην Ελληνικής Ραδιοφωνίας: Βραδιά χορωδιακής μουσικής στη Ρόδο

ΑΘΗΝΑ 17/10/2014

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βραδιά χορωδιακής μουσικής με την χορωδία της (πρώην) Ελληνικής Ραδιοφωνίας την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στην Ρόδο.

Οι χορωδοί ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Αντιδημάρχου Κυρίου Σάββα Διακοσταματίου και του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ρόδου προετοιμάστηκαν δουλεύοντας καθημερινά (σε χώρους που παραχώρησε ευγενικά το Ωδείο Αθηνών και το Αττικό Ωδείο) και παρουσίασαν στο πολυάριθμο κοινό μια συναυλία υψηλού επιπέδου.

Η 40μελής χορωδία ερμήνευσε στο α' μερος θρησκευτικά εργα των Palestrina, Purcell, Monteverdi, Mendelssohn, Tomson και Rutter, ενώ στο τέλος του α' μερους ακούστηκε η "Αριστοφανική Σουΐτα" του Τάσου Καρακατσάνη για οργανικό σύνολο 6 οργάνων και φωνή (Τενόρος: Λευτερης Τουμαράς, προετοιμασία -διεύθυνση Μιχάλης Καλαεντζής), έργο που αφιερωθηκε απο τον συνθέτη στους απολυμένους χορωδούς της ΕΡΤ.

Στο β' μέρος η χορωδία ερμήνευσε τον κύκλο του Edward Elgar " From the Bavarian Hightlands" op. 27 για μικτή χορωδία και πιάνο.Σαν Encore ακούστηκε η "Insalata Italiana",παροδία μιάς σκηνής όπερας του R. Geneé  (Soli:Νατάσα Αγγελοπούλου, Λουκάς Πανουργιάς και Ιωσήφ Κετετζιάν) καθως και η "Όμορφη πόλη" του Μ. Θεοδωράκη.

Στο τέλος της συναυλίας ακολούθησε βράβευση δυο Ρόδιων καλλιτεχνών του Ιεροψάλτη, Δημήτρη Παπαιγνατίου και της Σοπράνο της Σκάλας του Μιλάνου, Κικής Αγιακάτσικα για την οποία η χορωδία ερμηνευσε το Ave Maria του Βruckner.

Την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Σουσάνα Καρδούλια, ενώ η απόδοση των κειμένων των χορωδιακών έργων στα ελληνικά, έγιναν απο τον Γιώργο Κυριαζή.

Την χορωδία συνόδεψε ο πιανίστας Θάνος Μαργέτης, υπεύθυνος για τον ήχο ήταν ο Μιχάλης Συγκλέτος και Διευθύντρια Χορωδίας η Νεκταρία Παλέτσου.

Μετά απο πρόσκληση του Μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου, η χορωδία εψαλλε στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνέδριου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμενική Διακονία στο χώρο της Υγείας,την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, την Θεία λειτουργία σε χορωδιακή επεξεργασία Θ. Παπακωνσταντίνου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν