Ερευνα: Στο σπανάκι κρύβεται η λύση για την παχυσαρκία
SHUTTERSTOCK
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η συγκεκριμένη ουσία λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από ό,τι οι αντίστοιχες ουσίες που υπάρχουν στις τροφές που έχουν υποστεί επεξεργασία, επειδή οι τελευταίες διασπώνται μόνο στο ανώτερο τμήμα του εντέρου.
Μια ουσία που υπάρχει στο σπανάκι φαίνεται ότι κρύβει τη λύση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στη Σουηδία και συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο Λουντ έδειξε ότι η ουσία αυτή, η οποία ανήκει στα θυλακοειδή, μειώνει τις λιγούρες που αισθάνεται κανείς ανάμεσα στα γεύματα και συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη της παχυσαρκίας.
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η συγκεκριμένη ουσία λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από ό,τι οι αντίστοιχες ουσίες που υπάρχουν στις τροφές που έχουν υποστεί επεξεργασία, επειδή οι τελευταίες διασπώνται μόνο στο ανώτερο τμήμα του εντέρου. Ακριβώς αυτή η διαφορά που υπάρχει στη λειτουργία της συγκεκριμένης ουσίας προλαμβάνει την παραγωγή βασικών ορμονών στον οργανισμό, που του δίνουν την αίσθηση της πληρότητας.
Την ουσία αυτή ανακάλυψε η επικεφαλής της μελέτης, καθηγήτρια Charlotte Erlanson – Albertsson, η οποία ειδικεύεται σε θέματα ελέγχου της όρεξης, κατά τη διάρκεια μελέτης που διεξήγαγε με σκοπό την εύρεση αποτελεσματικών τρόπων για την επιβράδυνση της πέψης και την ανακούφιση του οργανισμού από τις λιγούρες.
Η ομάδα της καθηγήτριας Charlotte Erlanson – Albertsson μελέτησε τη δράση της ουσίας σε εθελοντές, στους οποίους τη χορηγούσε κάθε πρωί σε μορφή συμπληρώματος, επειδή με την κατανάλωση σπανακιού ο οργανισμός δεν μπορεί να τη διασπάσει εύκολα.
Όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες στο τέλος των δοκιμών, η ουσία αυτή όχι μόνο τους βοήθησε να αντιστέκονται στις... επικίνδυνες λιγούρες που ένιωθαν, αλλά επιπλέον συνέβαλε στη βελτίωση της πέψης.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στη Σουηδία και συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο Λουντ έδειξε ότι η ουσία αυτή, η οποία ανήκει στα θυλακοειδή, μειώνει τις λιγούρες που αισθάνεται κανείς ανάμεσα στα γεύματα και συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη της παχυσαρκίας.
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η συγκεκριμένη ουσία λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από ό,τι οι αντίστοιχες ουσίες που υπάρχουν στις τροφές που έχουν υποστεί επεξεργασία, επειδή οι τελευταίες διασπώνται μόνο στο ανώτερο τμήμα του εντέρου. Ακριβώς αυτή η διαφορά που υπάρχει στη λειτουργία της συγκεκριμένης ουσίας προλαμβάνει την παραγωγή βασικών ορμονών στον οργανισμό, που του δίνουν την αίσθηση της πληρότητας.
Την ουσία αυτή ανακάλυψε η επικεφαλής της μελέτης, καθηγήτρια Charlotte Erlanson – Albertsson, η οποία ειδικεύεται σε θέματα ελέγχου της όρεξης, κατά τη διάρκεια μελέτης που διεξήγαγε με σκοπό την εύρεση αποτελεσματικών τρόπων για την επιβράδυνση της πέψης και την ανακούφιση του οργανισμού από τις λιγούρες.
Η ομάδα της καθηγήτριας Charlotte Erlanson – Albertsson μελέτησε τη δράση της ουσίας σε εθελοντές, στους οποίους τη χορηγούσε κάθε πρωί σε μορφή συμπληρώματος, επειδή με την κατανάλωση σπανακιού ο οργανισμός δεν μπορεί να τη διασπάσει εύκολα.
Όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες στο τέλος των δοκιμών, η ουσία αυτή όχι μόνο τους βοήθησε να αντιστέκονται στις... επικίνδυνες λιγούρες που ένιωθαν, αλλά επιπλέον συνέβαλε στη βελτίωση της πέψης.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου