Φαξ καλεί τους κρατουμένους σε εξέγερση

PROTOTHEMA


Εστάλη σε δύο έγκλειστους στις φυλακές Κέρκυρας
                            Φαξ καλεί τους κρατουμένους σε εξέγερση
  •  

Φέρεται να διακινήθηκε από δικηγορικό γραφείο της Αθήνας - Προκαταρκτική έρευνα από τον Άρειο Πάγο

Από τη διακίνηση φαξ ξεκίνησε η προκαταρκτική έρευνα, η οποία διατάχθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για να διαπιστωθεί εάν όντως δικηγορικό γραφείο των Αθηνών υποκινεί κρατουμένους σε στάση, εν όψει της λειτουργίας φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό, στην οποία θα μεταχθούν βαρυποινίτες.

Οι εισαγγελικές αρχές θα ερευνήσουν εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις και, εάν ναι, από ποια πρόσωπα.

Ειδικότερα, δύο φαξ στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κέρκυρας, που απευθύνονταν το ένα σε Έλληνα κρατούμενο και το άλλο σε αλλοδαπό, ξάδελφο του διαβόητου Αλβανού κακοποιού Μαριάν Κόλα, που είχε αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων μαζί με αλλά 11 άτομα και είχε χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, κινητοποίησαν τις δικαστικές αρχές της χώρας.

Τα φαξ φέρονται να είχαν σταλεί από γνωστό δικηγορικό γραφείο της Αθήνας και προέτρεπαν τους κρατουμένους σε στάση, ως αντίδραση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που προβλέπει την ίδρυση φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό.

Παράλληλα, το ίδιο κείμενο χωρίς αποστολέα εντοπίστηκε και στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου το διακινούσαν κρατούμενοι, μαζεύοντας υπογραφές

Τα έγγραφα αυτά γνωστοποιήθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο τα έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη για τις δικές της ενέργειες.

Η κυρία Κουτζαμάνη με τη σειρά της έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, αναμένεται κατ' αρχάς να διακριβωθεί αν το τηλέφωνο που αναγράφεται στα φαξ αντιστοιχεί όντως στο γνωστό δικηγορικό γραφείο της Αθήνας και αν αυτό είχε σχέση με τους δύο κρατουμένους των φυλακών Κέρκυρας, που φέρονται ως παραλήπτες.

Τέλος, ο εισαγγελίας που θα αναλάβει την έρευνα θα διερευνήσει αν υπάρχει πρόκληση τέλεσης κακουργημάτων, όπως είναι προτροπή κρατουμένων σε στάση, κ.λπ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν