Αναδεικνύονται 300 χιλιόμετρα μονοπατιών στο Μαίναλο

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αναδεικνύονται 300 χιλιόμετρα μονοπατιών στο Μαίναλο
Τα μονοπάτια του Μαίναλου θα αναδειχθούν και θα σημανθούν στο πλαίσιο αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, με στόχο την ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της Αρκαδίας κι ευρύτερα της Πελοποννήσου και την ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο φυσιολατρικός και ο ορειβατικός.
Το έργο αυτό θα υλοποιηθεί μέσα από προγραμματική σύμβαση, που θα υπογράψει η περιφέρεια Πελοποννήσου με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το συνολικό κόστος προϋπολογίζεται βάσει μελέτης στις 290 χιλιάδες ευρώ, ενώ θα σηματοδοτηθούν 300 χιλιόμετρα στον ορεινό όγκο του Μαίναλου.
Ήδη, η διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης, τον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων και το παράρτημα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης έχουν ολοκληρώσει την κατάρτιση της μελέτης, που αφορά τμήματα του όρους Μαίναλο, και αναφέρεται στον προσδιορισμό των εργασιών και στο κόστος υλοποίησής τους.
Ειδικότερα, οι εργασίες αφορούν σε καθαρισμό των μονοπατιών με τοπικές κλαδεύσεις θάμνων και χαμηλών κλαδιών δένδρων, κοπή και άρση πεσμένων κορμών δένδρων, άρση λιθοπτώσεων και τοπικές διαμορφώσεις της κοίτης των μονοπατιών καθώς και σήμανσή τους. Επιπλέον στις εργασίες περιλαμβάνεται η τοποθέτηση απλών κατασκευών ξεκούρασης, καθώς και η σήμανση της περιοχής με πινακίδες διαφόρων μορφών κατά περίπτωση θέσης.
Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση του έργου, ανάδειξης των μονοπατιών του Μαίναλου θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και η διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης για την ολοκλήρωση του έργου θα είναι δύο χρόνια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν