«Ορμος της Αφροδίτης» -Το ξεχασμένο από το χρόνο ουζερί στον Πειραιά, όπου μπορείς να φας απλά ακούγοντας νοσταλγικές ναυτικές ιστορίες

 «Ορμος της Αφροδίτης» -Το ξεχασμένο από το χρόνο ουζερί στον Πειραιά, όπου μπορείς να φας απλά ακούγοντας νοσταλγικές ναυτικές ιστορίες [εικόνες]

Στο βάθος τα φώτα της Σαλαμίνας και μεγάλα καράβια που περιμένουν αρόδο να φορτώσουν σιτηρά και επιθυμίες στις προβλήτες του Περάματος. Σάββατο βράδυ στα βράχια της Πειραϊκής. Ένας μικρός κόλπος που κάποτε λεγόταν «Μπαϊκούτσι», όπου τώρα φιλοξενεί τον όμιλο Αλιέων «Άγιος Νικόλαος» και ακριβώς από πάνω ένα καφενείο που σερβίρει γαρίδες σε τσίγκινα πιάτα, συνοδεία με σπιτικό ρακί.
Ο «Ορμος της Αφροδίτης» άνοιξε το 1981. Από τότε, ο ιδιοκτήτης του, ο κυρ Κώστας, σύμφωνα με το Popaganda.gr, σερβίρει ρακί που φέρνει από το χωριό νότια του Ηρακλείου, πατάτες κομμένες στο χέρι σε μερίδα «βουνό» που φυσικά μπορείς να τις συνοδεύσεις με το πεντανόστιμο σαγανάκι και με ποικιλία μικρών και μεγάλων ψαριών.

Αν είσαι τυχερός, κάποιο βράδυ μπορείς να κρυφακούσεις και ιστορίες από παλιούς ναυτικούς. Γιατί ο πιο επικίνδυνος ωκεανός ονομάστηκε κατ' ευφημισμόν Ειρηνικός, ποια είναι τα πασαντζέρικα πλοία και πως με τον εξάντα μπορείς να βρεις το γεωγραφικό σου στίγμα, μετρώντας τις γωνίες που σχηματίζουν τα ουράνια σώματα με τον ορίζοντα.

Δείτε τι άλλο μπορεί να γευτεί κανείς στον Ορμο της Αφροδίτης και πώς μπορείτε να φθάσετε εκεί, στο Popaganda.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν