Γιορτάζοντας τα 40 χρόνια των Αισχυλείων στην Ελευσίνα


Τα 40 χρόνια του γιορτάζει φέτος το φεστιβάλ Αισχυλείων της Ελευσίνας, επαναλειτουργώντας το εμβληματικό Διοικητήριο του Παλαιού Ελαιουργείου στην Παραλία Ελευσίνας για να φιλοξενήσει μια επετειακή εικαστική έκθεση μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Το Φεστιβάλ Αισχυλείων συμπληρώνει φέτος τέσσερις δεκαετίες δημιουργικής παρουσίας κι επιχειρεί να αφηγηθεί όλη του την ιστορία μέσα από μια επετειακή εικαστική έκθεση, γεμάτη με υλικό από τις σημαντικότερες στιγμές του.
Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο βιομηχανικό μνημείο και να απολαύσουν μέσα από εικόνες τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα της τεσσαρακονταετίας.
Προσωπικότητες από τους χώρους των γραμμάτων, των τεχνών, της πολιτικής, και όχι μόνον, που σημάδεψαν το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι από το 1975 μέχρι σήμερα θα εναλλάσσονται στις φωτογραφίες της έκθεσης, ενώ ιστορικές αφίσες και αναμνηστικά παραστάσεων, συναυλιών, εικαστικών εκθέσεων, προβολών, ημερίδων, αφιερωμάτων και εκδηλώσεων, θα βρίσκονται κι αυτά ανάμεσα στα εκθέματα.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν αναλάβει η Νάντια Βλαχοπούλου και ο Παντελής Κωνσταντίνου. Πληροφορίες: Διοικητήριο Παλαιού Ελαιουργείου, Πεζόδρομος οδού Κανελλοπούλου, Παραλία Ελευσίνας, 210 5565613, διάρκεια μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν