Σκάνδαλο στην Κτηματολόγιο Α.Ε.


Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Μέχρι και τον Μπομπ Τράα φαίνεται να έχει φθάσει η περίεργη προσπάθεια της διοίκησης Αποστόλου Αρβανίτη να κατακυρώσει με το "έτσι θέλω" έναν τεράστιας σημασίας αλλά και ποσού διαγωνισμό στο γραφείο Δοξιάδη. Και το λέμε αυτό καθώς πηγές μας αναφέρουν πως ο Ολλανδός τεχνοκράτης της τρόικας έχει στα χέρια του φάκελο με σειρά παρατυπιών που έχουν γίνει στον διαγωνισμό με αποτέλεσμα να ετοιμάζει παρέμβαση στο ΥΠΕΚΑ.

Τί όμως ακριβώς συμβαίνει με ένα έργο 24 εκατ. ευρώ και για το οποίο την Πέμπτη το δ.σ. της Κτηματολόγιο Α.Ε. ετοιμάζεται να πάρει απόφαση κατακύρωσης υπέρ της εταιρείας 'Απόστολος Δοξιάδης και Συνεργάτες" ;  Κι αυτό την στιγμή που η εν λόγω εταιρεία δεν πληροί τις προϋποθέσεις κι ενώ η διοίκηση της Κτηματολόγιο Α.Ε. σκανδαλωδώς φρόντισε η Δοξιάδης να είναι η μόνη εταιρεία που συμμετέχει πλέον στον διαγωνισμό, αποκλείοντας από αυτόν για τυπικούς λόγους (ένα απλό λάθος σε αρίθμηση των σελίδων της προσφοράς) την κοινοπραξία «Ερατοσθένης – Μελέτη».
Θα πρέπει να τονίσουμε πως για το θέμα έχει ενημερωθεί προσωπικά ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος μάλιστα έχει ζητήσει ενημέρωση από τον πρόεδρο της Κτηματολόγιο Α.Ε. Απόστολο Αρβανίτη. Το γεγονός όμως πως η διοίκηση της κρατικής εταιρείας εμμένει στην υποψηφιότητα της εταιρείας Δοξιάδης δημιουργεί εύλογες απορίες. Πολύ περισσότερο όταν ετοιμάζονται ενημερώσεις και παρεμβάσεις για τον διαγωνισμό αυτό προς την Τρόικα και τον ξένο Τύπο.
Για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, απαιτούνται στον φάκελο προσφοράς να υπάρχουν 15 πτυχία συνεργατών. Σε περίπτωση που κάποια από τις δύο συμμετέχουσες εταιρίες απολέσει κάποιο από τα πτυχία, ακυρώνεται.
Έτσι η Δοξιάδης ενώ υπέπεσε στο συγκεκριμένο διαγωνιστικό σφάλμα, περιέργως το  το διοικητικό συμβούλιο της “Κτηματολόγιο ΑΕ” δείχνει μέχρι τώρα να μην ενδιαφέρεται καθόλου για το γεγονός. Δεν έπραξε όμως το ίδιο όταν για ένα λάθος στην αρίθμηση των σελίδων της προσφοράς της υπερισχύουσας αρχικά κατά 11 βαθμούς Ερατοσθένης προχώρησε σε άμεση ακύρωση της υποψηφιότητας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν