Liberation : Ολοι μπορεί να τρώμε κρέας αλόγου.

 


 H εφημερίδα Liberation έψαξε την ευρωπαϊκή μαφία με τα λαζάνια και τον μουσακά αλόγου

15.02.2013 12:33

Ολοι μπορεί να τρώμε κρέας αλόγου. Αυτό αποδεικνύει σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής Liberation η οποία αναζήτησε τη μαφία του κρέατος που μαστίζει την Ευρώπη.
Η πίστα με το κρέας αλόγου οδηγεί στην ολλανδική εταιρεία«Draap Trading Ltd», με έδρα την Κύπρο. Επικεφαλής της εταιρείας ο Jan Fasen, 61 ετών, τον οποίο ο βρετανικός Τύπος σύσσωμος καταγγέλει για το νέο σκάνδαλο με την ονομασία Horse-gate.
Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου ο εν λόγω ολλανδός έμπορος έδωσε συνέντευξη στον βρετανικό Guardian και ομολόγησε ότι αγόρασε στην χονδρική το αλογίσιο κρέας στη Ρουμανία. Το εν λόγω κρέας το στόκαρε σε μια αποθήκη κατάψυξης στην πόλη Μπρέντα της Ολλανδίας και στη συνέχεια αυτό πουλήθηκε στη γαλλική εταιρεία Spanghero, η οποία το διένειμε στην Ευρώπη σε μορφή κατεψυγμένου φαγητού.
Η γαλλική εταιρεία Spanghero αγόρασε, σύμφωνα με τη Liberation, 42 τόνους κρέας αλόγου στις 4 Φεβρουαρίου. Η εν λόγω γαλλική εταιρεία με τη σειρά της διαψεύδει ότι υπήρχε ένδειξη «κρέας αλόγου» και υποστηρίζει ότι αγόρασε «Κρέας μοσχάρι- Ευρωπαϊκής προέλευσης».
Η Liberation έψαξε στη συνέχεια ποιός είναι ο Κύπριος μεσολαβητής του αλογίσιου κρέατος. Γράφει:
«Η ολλανδική εταιρεία Draap Trading (to Draap σημαίνει «άλογο» αν αλλάξει η σειρά των γραμμάτων σε «paard») έχει έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου από τις 11 Ιουνίου 2008. Η οργάνωση εναντίον της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος OCCRP αναφέρει ότι συμβαίνει συχνά ευρωπαϊκές εταιρείες να έχουν έδρα την Κύπρο για φορολογικούς λόγους. Το περίεργο είναι ότι η εν λόγω ολλανδική εταιρεία έχει μόνο έναν μέτοχο, την Hermes Guardian Ltd, η οποία βρίσκεται στις ...Παρθένες Νήσους».
Το ολλανδικό κανάλι NOS συμπλήρωσε αυτές τις αποκαλύψεις αναφέροντας ότι ο Jan Fasen είχε καταδικαστεί το 2012 με εννέα μήνες φυλάκιση γιατί αγόρασε κρέας αλόγου στη Νότια Αφρική το οποίο πούλησε ως μοσχαρίσιο κρέας.
Αλογο με ίχνη φενυλμπουταζονίου
Ποσότητες αλόγου από τη Μεγάλη Βρετανία στις οποίες ανακαλύφθηκαν ίχνη φενυλμπουταζονίου εστάλησαν στη Γαλλία και μπήκαν στην διατροφική αλυσίδα, αναφέρει έκτακτο δελτίο που εξέδωσαν οι Βρετανικές Αρχές.
Αυτή η ουσία περιέχεται στα εμβόλια που γίνονται στα άλογα όταν υποφέρουν από φλεγμονές στις οπλές των αλόγων. Η ουσία αυτή απαγορεύεται στη Γαλλία για άλογα που διατίθενται προς βρώση και η αποκάλυψη έχει σπείρει πανικό στους γάλλους και ευρωπαίους καταναλωτές».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν