Το ΠΑΣΟΚ του 5% ελέγχει το κράτος.





Η Πασοκοκρατούμενη κρατική μηχανή αντιδρά και αντιστέκεται σε κάθε αλλαγή και μεταρρύθμιση που θα βγάλει τη χώρα μας από δυσχερή θέση που έχει βρεθεί.

Πολιτικά πρόσωπα, ανώτατα κρατικά στελέχη, κομματικοί συνδικαλιστές και αναρίθμητοι υπάλληλοι μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια να λειτουργήσει η κρατική μηχανή στην πορεία ανάκαμψης της χώρας.

Κυβέρνηση της Ν.Δ. με έντονο άρωμα ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που κυβερνάει τον τόπο τους τελευταίους 8 μήνες. Μπορεί οι περισσότεροι υπουργοί να έχουν «γαλάζιο» χρώμα, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις γενικές γραμματείες, τους εποπτευόμενους φορείς και γενικότερα τις επιτελικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού.

Σε ποσοστό που υπερβαίνει το 80%, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν και στο παρελθόν κρατήσει τα ηνία της δημόσιας διοίκησης, και πρώην βουλευτές έχουν «πιάσει την καρέκλα» και συνεχίζουν να διοικούν κανονικά.

Η εικόνα αυτή είναι προκλητικά αντίστροφη με το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών, στις οποίες η Ν.Δ. ήρθε πρώτη με 29,6%, ενώ το ΠΑΣΟΚ περιορίστηκε στο 12% και σήμερα βρίσκεται κάτω και από το 5%. Η αιτιολογία «δεν κυβερνάμε μόνοι μας», που έδωσε τις προάλλες ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου Γ. Μουρούτης, δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να καλύψει αυτό το μεγάλο χάσμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν