Τσεζάρις Γκραουζίνις Ιούλιος Καίσαρας, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

      
                        

Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Μια εξαιρετική παράσταση είχε την τύχη να παρακολουθήσει χθες το βράδυ ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ.
Στα πλαίσια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 ο φημισμένος σκηνοθέτης  Τσεζάρις Γκραουζίνις ανέβασε μια ευφυέστατη διασκευή του σαιξπηρικού ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡ.
Πρόκειται για μια άρτια δουλειά ενός καλοδουλεμένου συνόλου ανάλογη με όλες τις δουλειές που μας έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα.
Σε αυτήν περισσότερο εστιάζει ο σκηνοθέτης στο ζήτημα της εξουσίας, που του παρέχει και το αρχικό κείμενο, φέρνοντας το στα σημερινά δεδομένα με τις αλχημείες της εποχής και τις μιντιακες παρεμβάσεις που μπορούν να γυαλίζουν να εξωραΐζουν και να επιβάλλουν τελικά ως ηγέτες ακόμα και τους πλέον ατάλαντους.
Μια θεατρική παρασταση που πρέπει να μην αναλωθεί στα στενά περιθώρια του ΦΑ αλλά να της δοθεί ευκαιρία να περπατήσει και σε πιο ανοιχτούς δρόμους ώστε να την απολαύσει με άνεση πολύ περισσότερος κόσμος.  
Το θέατρο είναι σχολειό και στο καλό θέατρο είναι κρίμα να μην δίνεται χώρος και χρόνος να κοινωνηθεί σε μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού μας συνόλου.
Με τις πιο θερμές ευχές για ολους τους συντελεστές ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ δηλώνει ευτυχής που συμμετείχε στην χθεσινοβραδινή μυσταγωγία.











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν