Ο πονηρός μήνας Ιούλιος




                     

Στην μεταπολεμική ιστορία μας δυο φορές ο Ιούλιος μας έχει φερθεί μπαμπέσικα.
Μια φορά το 1965 κι άλλη μια το 1974.
Λίγο έλλειψε να τριτώσει το κακό με τον φετινό Ιούλιο αλλά μας λυπήθηκε ο Θεός και την σκαπουλάραμε.
Έχουν μείνει όμως κάποια αναπάντητα ερωτήματα στα οποία μόλις ορκίσει την καινούργια κυβέρνηση ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να τα απαντήσει άμεσα στον λαό που εξακολουθεί να τον εμπιστεύεται.
Και επειδή όπως πολύ σωστά είπε οι κυβερνήσεις πέφτουν από την έλλειψη της λαϊκής εμπιστοσύνης καλό είναι να μην την απωλέσει με την απόκρυψη γεγονότων που μας αφορούν άμεσα.
Μέσα από την ακατάσχετη πολυλογία τους μέλη και στελέχη της συγκυβέρνησης αποκάλυψαν την υπαρχή σχεδίου κατάληψης του εκδοτικού ιδρύματος, έκδοσης εθνικού νομίσματος με την υποστήριξη του εθνικού στρατού ως επιτηρητή της εσωτερικής ασφάλειας αλλά  ταυτόχρονα και ως παραγωγού και διακινητή φαρμάκων. Πράγμα  το οποίο μόνο ως πολιτική εκτροπή μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και από συριζαίικα χείλη.
Επειδή οι καιροί είναι πολύ πονηροί. Η αξιοπιστία της κυβέρνησης βρίσκεται σε μεγάλη ανυποληψία μετά τις δημιουργικές ασάφειες, την εξάμηνη καθυστέρηση, το αχαρακτήριστο και καταστροφικό δημοψήφισμα και  την πασιφανή αδυναμία της να κυβερνήσει. Το  σημαντικότερο, όμως, από όλα είναι  να υλοποιήσει τα όσα ψηφίζουν χωρίς να τα πιστεύουν, με βαριά καρδιά,  οι βουλευτές της. Γι’ αυτό επιβάλλεται ο πρωθυπουργός να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.
Εφ' όσον θεωρεί ότι έλαβε την μοναδική σωστή απόφαση να σώσει την χώρα από την καταστροφή είναι αδιανόητο να επιστρέφει σε πολιτικαντικες θεωρίες περί εκβιασμών, αοράτων εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών, την στιγμή που όλοι μέσα και έξω τον στηρίζουν έμπρακτα.
Όλοι εκτός των «συντρόφων» που κατά δήλωση τους άλλα σχέδια είχαν στο μυαλό τους!
Και αυτά τα σχέδια αύριο, μεθαύριο, ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να φανερώσει  δημόσια, αλλιώς σημαίνει ότι ήταν και ο ίδιος μπλεγμένος στο σχεδιαζόμενο πραξικόπημα και γι’ αυτό αποφεύγει και την ρήξη με τους αποστάτες βουλευτές διότι φοβάται τις  αποκαλύψεις τους που θα επιφέρουν και τον πολιτικό θάνατο των παρατάξεων της συγκυβέρνησης. 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΒΩΝ ΜΑΣ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν