Επειδή έτσι κι αλλιώς κερδάμε Νο 2



                              

Αναρωτιέμαι αν τα δυόμιση εκατομμύρια ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να αισθάνονται δικαιωμένοι από την επιλογή τους.
Ειδικά μετά γεγονότα (χθες-σήμερα) στην Βουλή, όπου ελπίζω να μην  παρουσιαστούν ως θρίαμβος από τους κομματικούς προπαγανδιστές.
Με την χώρα κρεμασμένη στα πρώτα μέτρα του γκρεμού οι «πατριώτες» βουλευτές της πρώτης φορά αριστερά θυμήθηκαν να ξεκαθαρίσουν τους κομματικούς τους λογαριασμούς αδιαφορώντας για την αντοχή του σκοινιού για μια ακόμη φορά.
Αποκαλύφθηκε επομένως ο λόγος του «παιχνιδιού της καθυστέρησης» που παίχθηκε τους μήνες που είναι στην εξουσία και που στοίχησε δισεκατομμύρια στους Έλληνες βαριά φορολογούμενους πολίτες  για τους οποίους τόσο καμώνονται ότι κόφτονται.
Όλο λοιπόν το θέατρο της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης που παιζόταν μπροστά στα μάτια μας έξι μήνες τώρα δεν είχε άλλο σκοπό από τo να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο να φανεί η οδυνηρή πραγματικότητα.
Ο βασιλιάς είναι γυμνός !
Και θέλετε στην θέση του βασιλιά να βάλετε την περιούσια πρώτη φορά αριστερά ;
Θέλετε να βάλετε τον λαοπρόβλητο και λαοφιλή ηγέτη της που «αναλαμβάνει πλήρες τις ευθύνες του»* ;
Ότι και να βάλετε μέσα θα πέσετε ! (είπαμε, έτσι κι αλλιώς κερδάμε)
Διότι  μετά από όσα ειπώθηκαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό τελείωσε πια το παραμύθι της άλλης λύσης , πλην της ευρωπαϊκής οδού, που τόσα χρόνια μας πιπίλαγε το νου η, όπως αποδείχθηκε, αριστερά της δραχμής, της καταστροφής, της ρεβάνς, της κενολογίας και της άνευ ουσίας –στείρας- τακτικής  του ΟΧΙ σε όλα.
Από την άλλη ο βασιλιάς Αλέξης, στο πρώτο βάπτισμα του πυρός, είδε το ένα τρίτο του στρατού του να λιποτακτεί και να τον εγκαταλείπει γυμνό και ιδρωμένο με μόνους συμπαραστάτες τους πολιτικούς του αντιπάλους. Όλους τους λοιδωρημενους  ως ελβετοψυχους, γερμανοτσολιάδες, προσκυνημένους, κλέφτες και λωποδύτες που στην κρισιμότερη στιγμή της μεταπολεμικής ιστορίας μας, όμως, έβαλαν εμπρός τα κορμιά τους να κρατήσουν την χώρα όρθια όταν οι ντεμέκ λαϊκοι αγωνιστές της αριστεράς έριχναν τις ασπίδες τους και το έβαζαν στα πόδια εγκαταλείποντας τον ηγέτη τους, τους συντρόφους τους και κυρίως τον λαό μας αβοήθητους.
Αυτή είναι, δυστυχέστατα, η πραγματικότητα με βάση την Αριστοτέλεια και την Καρτεσιανή λογική και η κάθε αντίθετη ερμηνεία, σεβαστή πλην, προέρχεται και αφορά σε άλλο πλανήτη.
Επομένως ο βασιλιάς Αλέξης καλά θα κάνει να εγκαταλείψει μια για πάντα τα μισόλογα, τις αμφισημίες και τους τακτικισμους- προς τέρψιν του κομματιού που τον πρόδωσε- και να επιδοθεί, από χθες κιόλας, στην σωτηρία της πατρίδας που δήλωσε ότι θέλει να υπηρετήσει αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του.
Αλλιώς ας ακολουθήσει το ασύντακτο, απείθαρχο, ανεύθυνο και απάτριδο  μπουλούκι που επιστράτευσε για να αλώσει το κάστρο της εξουσίας για να στρογγυλοκάτσουν όλοι μαζί απολαμβάνοντας τα πλούσια  οφέλη, τις παροχές και τα οφίτσια, αποφεύγοντας με πονηριά και χαρακτηριστική ανανδρία  τις ευθύνες και τα βάρη της θέσεως τους που τόσο σφικτά αρέσκονται να κρατούν.

*Συνέντευξη στην ΕΡΤ 14.07.2015

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν