Κυρία πρόεδρε, παρακαλώ … οι βιβλιοπώλες


.

                  Καμμένος: Εάν γίνει Κούγκι θα το έχουν κάνει οι δανειστές
                      

Ως τρίτης γενιάς βιβλιοπώλης (παππούς, πατέρας και  εγώ) θεωρώ ότι εχω την υποχρέωση να υπερασπιστώ τον κλάδο που υπέστη ανοίκεια επίθεση προχθές στην βουλή χωρίς ουδείς να το σχολάσει.
Το βιβλίο άπαντες γνωρίζουν ότι δεν είναι εμπόρευμα αλλά πολιτιστικό αγαθό και ως εκ τούτου οι άνθρωποι που το παράγουν και το προωθούν μάλλον πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον προσήκοντα σεβασμό.
Αντιθέτως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός εθνικής άμυνας κ. Καμμένος προχθές στην βουλή αναφέρθηκε με απαξιωτικο τρόπο για τους βιβλιοπώλες οι οποίοι αποτελούν σημαντικότατο μέρος των συντελεστών του πολιτιστικού αυτού αγαθού.
Από την αποστροφή αυτή μπορεί ο καθείς να συμπεράνει ότι, κατά τον κ. υπουργό και πρόεδρο, οι γκαραζιέρηδες ανήκουν μάλλον σε υπέρτερη κοινωνική και πνευματικη τάξη και άρα έχουν το δικαίωμα, ρατσιστικά φερόμενοι, να υποτιμούν τους βιβλιοπώλες.
Απορίας άξιο είναι πως η πρόεδρος της βουλής, προς την οποίαν απευθύνθηκε ο εν λόγω κύριος, δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να τον επαναφέρει στην τάξη.                        
 Άφησε  το γεγονός εντελώς ασχολίαστο.                                                                                      
 Συντάχθηκε, μάλιστα, με τον υπουργό και  επιτέθηκε κατά του βιβλιοπωλου, που ο υπουργός λοιδόρησε ως δευτεροκλασάτο επαγγελματία έναντι του ιδίου, του γκαραζιέρη, που τυχαίνει κατά την άποψη του να είναι ο πρώτος και ο καλύτερος στην κοινωνική και πνευματική ιεραρχία.                                                                                                                                   
 Γι αυτό και  μας αφήνει κάθε φορά άφωνους με τις συντακτικές και τις γραμματικές του γνώσεις.
Ευθύνη του πρωθυπουργού, που τοποθέτησε τους πιο πιάνω αναφερμένους σε τόσο σημαντικές θέσεις, είναι να τους ενημερώσει για την σημαντική αξία του βιβλίου και των βιβλιοπωλών μήπως και αποκομίσουν και οι τρεις μαζί κάτι χρήσιμο που θα τους βοηθήσει στο κρίσιμο έργο που έχουν αναλάβει , αν το έχουν αντιληφθεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν