Σημεία και τέρατα με το εργοστάσιο - "βόμβα"


ΑΘΗΝΑ 11/06/2015

              



Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εμπρησμού στο εργοστάσιο "Γενική Ανακυκλώσεως - Κτηματική Ξενοδοχειακή Α.Ε." πηγές της Πυροσβεστικής, αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής ενώ οι μετρήσεις δείχνουν ότι η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ένα τοξικό σύννεφο, επικίνδυνο για τη δημόσια Υγεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το εργοστάσιο είχε πιάσει τρεις φορές φωτιά τα τρία τελευταία χρόνια και είναι χαρακτηριστικό ότι ύστερα από κάθε πυρκαγιά ο χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων στον περίβολό επεκτεινόταν.


Μάλιστα, αρχικά διέθετε περιβάλλοντα αποθηκευτικό χώρο 10 στρεμμάτων και τελικά τα σκουπίδια έφτασαν να καταλαμβάνουν 45 στρέμματα, ιδιοκτήτης των οποίων μάλιστα είναι το Δημόσιο.

Το δημοσίευμα αναφέρει δε ότι το εργοστάσιο ήταν ασφαλισμένο για 20 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιχείρηση είχε υποβάλει αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα οικονομικά της στοιχεία, οι οφειλές προς τις τράπεζες ανέρχονται σε 25 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ οι μακροπρόθεσμες οφειλές της στα 45 εκατ. ευρώ.

Επίσης, επιθεωρητές Περιβάλλοντος είχαν διαπιστώσει σωρεία παραβάσεων και μη σύννομης διαχείρισης. Στέλεχος του υπουργείου αναφέρει πως το εργοστάσιο έκανε παράνομη απόθεση των υλικών τα οποία είχε συγκεντρώσει και έπρεπε να ανακυκλώνει. Παράλληλα, κανείς δεν γνώριζε τις ποσότητες υλικών που έμπαιναν και έβγαιναν από το εργοστάσιο εφόσον δεν κρατούσε, όπως όφειλε από τη νομοθεσία, μητρώο.

Με πληροφορίες από την Καθημερινή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν