Τάρτα με βερίκοκα φρέσκα, πολύ απλή




Χωρίς κρέμες και αυγά.
                    Τάρτα με βερίκοκα φρέσκα, πολύ απλή
Δεν κατέχουμε την τέχνη της τάρτας με φρούτα στην Ελλάδα. Είναι μάλλον ευρωπαϊκή ζαχαροπλαστική. Οι δικοί μας σεφ πλημμυρίζουν τις τάρτες με κρέμες, γάλα, αυγά, στα οποία βυθίζουν κυριολεκτικά τα δυστυχισμένα φρούτα.
Σας προτείνω μια τάρτα απλή, σήμερα. Μόνο ζύμη, ζάχαρη και φρέσκα, ζουμερά βερίκοκα. Τίποτα άλλο.
Υλικά
  • 1 κιλό βερίκοκα ζουμερά και ώριμα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ζύμη σπιτική
  • 60 γραμμάρια τριμμένο αμύγδαλο [προαιρετικά, δείτε παρακάτω]
  • Φιλαρισμένα αμύγδαλα για από πάνω
Εκτέλεση
  • Απλώστε τη ζύμη στο ταψάκι σας, το οποίο πρώτα έχετε βουτυρώσει
  • Με ένα πηρούνι κάντε τρυπούλες, για να μη φουσκώσει
  • Βάλτε την στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε τα υπόλοιπα
  • Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Πλύντε καλά και αφαιρέστε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα
  • Ρίξτε μια κουταλιά ζάχαρη στον πάτο του ταψιού
  • Τοποθετήστε τα βερίκοκα στο ταψί, πολύ σφιχτά, σχεδόν το ένα πάνω στο άλλο. Κάπως έτσι
  • Αλλιώς «πέφτουν» και πλαδαραίνουν
  • Ρίξτε μια κουταλιά ζάχαρη πάνω στα βερίκοκα
  • Βάλτε το ταψί στην τελευταία, κάτω σχάρα του φούρνου για 45 λεπτά
Ρίξτε φιλαρισμένα αμύγδαλα από πάνω και φάτε την καλύτερη τάρτα βερίκοκου στον κόσμο!
Κάτι επιπλέον:
Μπορείτε να ρίξετε τριμμένο αμύγδαλο πάνω από τη ζύμη. Από πάνω τοποθετείτε τα βερίκοκα.
Δίνει απίστευτη γεύση, μοναδική!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χρειάζονται τουλάχιστον 20 χρόνια για να αναπληρωθούν οι 1 εκατ. χαμένες θέσεις εργασίας

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο