Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιος είπε ότι ζούμε το τέλος της μεταπολίτευσης; Σοβαροί να είστε!




Ανδρέας Μαυρογιαλούρος

Ποιος είπε ότι ζούμε το τέλος της μεταπολίτευσης; Σοβαροί να είσαστε! Για την ακρίβεια βρισκόμαστε στην καρδιά της μεταπολίτευσης σ΄αυτή εδώ την Κολομβία των Βαλκανίων και μάλιστα εν μέσω του απόλυτου σκότους, το οποίο σε καμμία περίπτωση δεν προμηνύει ξημέρωμα, το αντίθετο.
Ακούμε όλο αυτό το διάστημα ότι τα χρήματα που θέλει η χώρα μας είναι μόνο 1,9 δις από τους τόκους των ελληνικών ομολόγων, αν το διατυπώνουμε σωστά. Σ΄αυτή την παγίδα μάλιστα έχει πέσει και ο ατυχής Βαρουφάκης, αυτό το καθαρόαιμο άτι το οποίο πολύ σύντομα η κυβέρνηση-αφού το έκαψε-θα το αποκεφαλίσει. (Ο Βαρουφάκης πάντως δεν έχει ουδεμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.)
Πάμε παρακάτω. Ζητάμε λοιπόν από τους εταίρους κατ΄ αρχήν 1,9 δις μια και δεν έχουμε ανάγκη τα λεφτά τους.
Παρότι ο Στουρνάρας είναι λαομίσητο πρόσωπο στους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, θα παρακολούσαμε τον Βαρουφάκη να του κάνει ένα τηλέφωνο. Ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας θα μπορούσε να τον ενημερώσει για τα 20 δις ευρώ καταθέσεων που έχουν κάνει φτερά από τις τράπεζες το τελευταίο δίμηνο. Μόλις χθες έφυγαν 860 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεων από τους πανικόβλητους Ελληνες καταθέτες. Υπήρξαν διαστήματα που έφευγε 1 δις ευρώ ημερησίως.
Πόσο ανόητη μπορεί να φαίνεται μια κυβέρνηση στα μάτια των ευρωπαίων εταίρων της όταν "επιτρέπει" να φεύγει 1 δις ευρώ καθημερινά από τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες και από την άλλη να ζητιανεύει από τους εταίρους 1,9 δις και μάλιστα μέσα από μια εξευτελιστική και ταπεινωτική διαδικασία;
Πόσο ανίκανος πρέπει να είσαι εάν διαπιστώνεις ότι 1 δις καταθέσεις φεύγουν από τις τράπεζές σου καθημερινά και από την άλλη εμφανίζεσαι να αναζητείς σωτηρία στο 1,9 δις των τόκων;
Τι  συμβαίνει μ΄ αυτούς τους ρεζίληδες που κυβερνούν την Ελλάδα όλες αυτές τις δεκαετίες;
Από την άλλη οι οφειλές των πολιτών (οι οποίοι έχουν εκπαιδευθεί στο δεν πληρώνω από την σημερινή κυβέρνηση) προς το Δημόσιο αγγίζουν επίσης το 1 δις το μήνα. Κοιτάξτε: Xάνονται από τις ελληνικές τράπεζες 500 εκατομμύρια έως 1 δις ευρώ τη μέρα, χρωστάμε οι πολίτες κάθε μήνα και 1 δις στο Δημόσιο και από την άλλη το οικονομικό επιτελείο πιστεύει ότι μπορεί να σώσει την παρτίδα με μόλις 1,9 δις! Η μάς δουλεύουν ή δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας.
Την ίδια ώρα ο εργατολόγος Κατρούγκαλος (o oποίος δεν έχει αφήσει κανάλα και εφημερίδα να μην εμφανιστεί-μόνο στο κανάλι Τρύπια Καπότα TV  δεν έχει δώσει προς ώρας συνέντευξη) προσπαθεί να βολέψει τους απολυμένους του Δημοσίου πολλοί από τους οποίους είχαν προσφύγει στο γραφείο του (όπως και στο αντίστοιχο του έτερου εργατολόγου Μητρόπουλου) όταν ο Κατρούγκαλος ήταν στέλεχος της αντιπολίτευσης για να δικαιωθούν. Δεν υποστηρίζουμε ότι ο υπουργός Κατρούγκαλος θέλει να προσλάβει εκείνους από τους απολυμένους που έσπευσαν να ζητήσουν την συμβουλή του και την βοήθειά του.
Αυτό που λέμε είναι ότι ο Κατρούγκαλος και οι υπόλοιποι Κατρούγκαλοι της κυβέρνησης, δεν έχουν το δικαίωμα να υπόσχονται προσλήψεις, αύξηση του κατώτατου μισθού, άνοιγμα του κωλοχανείου της ΕΡΤ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και πάει λέγοντας εάν δεν πάρουν το Ο.Κ από τους δανειστές. Κι όπως όλα δείχνουν έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους. Διαφορετικά δεν είναι παρά ποταποί Μαυρογιαλούροι που μοιράζουν ελπίδες στους πελατειακούς στρατούς ενός βαθιά διεφθαρμένου κρατικού μηχανισμού.
Μόλις πριν λίγα 24ωρα οι συνδικαλισταράδες του σωματείου Σπάρτακος της ΔΕΗ έστειλαν επιστολή στον Κατρούγκαλο με την οποία του ζητούν να μην μειωθεί ο μισθός των 4.700 ευρώ που απολαμβάνουν οι Γενικοί Γραμματείς της ΔΕΗ!
Αντιλαμβάνεστε πόσο ξεχαρβαλωμένη είναι αυτή η χώρα στην οποία πράγματι λιποθυμούν από την πείνα παιδάκια στα σχολεία και ηλικιωμένοι αναζητούν στα σκουπίδια την τροφή τους-την ίδια στιγμή που το βαθιά διεφθαρμένο κράτος παραμένει αλώβητο.
Καλούμε λοιπό τον Βαρουφάκη να αναλογισθεί αν με τέτοιο βαθιά νοσηρό και διεφθαρμένο κράτος μπορεί να κερδίσει το στοίχημα ακόμη κι αν ο Σόιμπλε του δώσει χωρίς τόκους άλλα 100 δις ευρώ. Σε 1 χρόνο- το πολύ- θα τα έχουν κατασπαράξει οι Μαυρογιαλούροι και το πελατειακό κράτος της Κολομβίας των Βαλκανίων. Αυτή είναι η κατάσταση του κράτους μας
-Φεβρουάριος 2015.
                     
Λίγα λόγια για το έργο
Ο Ανδρέας Μαυρογιαλούρος (Λάμπρος Κωνσταντάρας) είναι υπουργός, αρμόδιος επί των δημοσίων έργων στην τανία Υπάρχει και Φιλότιμο.  Με αφορμή την πρόσφατη ανέγερση του νέου μαιευτηρίου στην εκλογική του περιφέρεια, έχει προγραμματίσει να ταξιδεύσει ως εκεί για μια ομιλία. Στο ταξίδι αυτό, που πραγματοποιείται οδικώς, τον συνοδεύει η κόρη του Αλίκη (Νίκη Λινάρδου), καθώς και ο οδηγός του (Γιώργος Γρηγορίου).
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η Αλίκη επιμένει να οδηγήσει εκείνη το αυτοκίνητο, παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα ικανή οδηγός, και ο πατέρας της το επιτρέπει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόσκρουση του αυτοκινήτου σε ένα δένδρο, κοντά στο χωριό Άγρυλος. Το ατύχημα αυτό προκαλεί ελαφρύ τραυματισμό των επιβαίνοντων και ακινητοποίηση του οχήματος. Αμέσως οι χωρικοί σπεύδουν να περιποιηθούν τους τραυματίες, χωρίς να γνωρίζουν την ταυτότητα των ανθρώπων που έχουν απέναντί τους. Δύο νεαροί χωρικοί, ο Πανάγος (Χάρης Παναγιώτου) και ο Σωτήρης (Χρήστος Δοξαράς) συζητούν με τον υπουργό σχετικά με τις ελλείψεις του χωριού σε υποδομές και υπηρεσίες.
Μέσα από αυτές τις συζητήσεις, ο κ. Μαυρογιαλούρος πληροφορείται για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, για τη διαφθορά που επικρατεί, αλλά και για την αντιπάθεια των κατοίκων προς το πρόσωπό του. Ιδιαίτερα κλονίζεται όταν μαθαίνει ότι ο στενός του συνεργάτης Θεόδωρος Γκρούεζας (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) έχει καταχραστεί δημόσιο χρήμα μέσα από διεφθαρμένες συναλλαγές. Μετά από όλα αυτά, αποφασίζει να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού, αφού πρώτα επιπλήξει σε έντονο ύφος τους συνεργάτες του.
Δημοσίευση: 18 Φεβρουαρίου 2015, 08:09

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν