Είναι η παραοικονομία ηλίθιε



                         Αποτέλεσμα εικόνας για η ελπιδα ερχεται

Περιδιαβαίνουν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στις Βρυξέλλες με ένα χαλαρό στιλάκι, με άδεια ντοσιέ, χωρίς αριθμούς και στοιχεία, και ζητούν -λένε- χρόνο.
Ενώ στη χώρα, πίσω, ο χρόνος τρέχει αμείλικτος. Η αγορά γκρεμίζεται στην αβεβαιότητα. Τα χρήματα κάνουν φτερά από τις τράπεζες. Η ανεργία παραμένει στα ύψη. Φόροι δεν πληρώνονται γιατί κάποιοι έταζαν σεισάχθεια. Η ανάγκη της χώρας για νέα δανεικά και άρα νέα μνημόνια αυξάνει μέρα με την ημέρα.
Η οικονομία, φίλτατοι, είναι γένους θηλυκού και δεν δαμάζεται με επικοινωνιακά τρικ, στιλιστικά μασκαρέματα, μετονομασίες υπουργείων και ξαναβαφτισματα μέτρων για παραπλάνηση της κοινής γνώμης.
Ο λόγος, που η πατρίδα μας έφτασε στα ανείπωτα, είναι απλά διότι η πολιτική τάξη δεν θέλησε ποτέ να αντιμετωπίσει το τέρας της παραοικονομίας.
Από την εποχή της σοσιαλιστικής ευημερίας -των «πολιτιστικών κέντρων» Γιαννόπουλου και του «Τσοβόλα δώστα όλα»- μέχρι την μηδέποτε επιχειριθεισα «ανασυγκρότηση του κράτους» του Καραμανλή του μικρού και στην μετέπειτα «Δανία του Νότου» του Γιωργάκη του ολίγιστου, ως την Σαμαροβενιζελικη σούπα των Ζαππειων, των μνημονίων και των κόκκινων γραμμών, άκρη δεν βρέθηκε και η χώρα εξακολουθεί να παραπαίει.
Η νέα κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (βλέπε Πάνος, Τερενς, Παύλος κλπ δημαγωγικές δυνάμεις) υποσχέθηκε εξ αρχής πάταξη της φοροδιαφυγής και ξήλωμα των ολιγαρχών.
Θα μου πείτε τα ιδία τα έχουμε ξανακούσει  πολλές, μα πολλές, φορές στο παρελθόν.
Ναι αλλά, τώρα, «πρώτη φορά αριστερά» ( με ολίγη από ακροδεξιά ) έρχεται σαρωτικά καταπάνω στους ολιγάρχες και τους φοροφυγάδες.
Δηλαδή, πιο λιανά σύντροφοι, για να καταλάβουμε κι εμείς οι αγράμματοι που δεν ξέρουμε από πολιτικές πιρουέτες .
Θα τα βάλετε με τους μιντιάρχες ; (ΔΟΛ, Μπόμπολας ,Βαρδινογιάννης, Κυριακού, Κοντομηνάς, Κουρής, Αλαφούζος, Μαρινάκης, Βρυώνης κλπ εντιμότατοι συμπολίτες μας).                                 
Θα  μάθουμε ποτέ πως βρέθηκε ο Κουρής να κατέχει πέντε - έξι συχνότητες ;                                 
Θα  προχωρήσει η δίκη του Κοντομηνά;                                                                                                 Θα ελεγχθουν τα δάνεια του ΔΟΛ και οι «αναθέσεις» του Μπόμπολα;                                               Θα γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες και θα λειτούργει το ΕΣΡ σαν ένα όργανο τάξης μέσα στην αταξία και το αυτοκέφαλο των καναλαρχων;
Θα ελέγξετε τους τραπεζίτες που σκόρπισαν δάνεια στους πέντε ανέμους ακόμα και στα κόμματα σας;   
Θα γίνει η δίκη του Λαυρεντιαδη να γελάσει κάθε πικραμένος ;                                                                                                                                               
Θα μάθουμε πως ένα υπάλληλος της ΕΤΒΑ ονόματι Σάλλας βρέθηκε να έχει στην εξουσία του το μισό τραπεζικό σύστημα;                                                                                                                
Πως οι Λάτσηδες βρέθηκαν ξαφνικά τραπεζίτες με την Eurobank για να την ανταλλάξουν στα δύσκολα με μετοχές της ΕΘΝΙΚΗΣ;
Και όσον αφορά στην ολιγαρχία .                                                                                                          Αλήθεια θα μπείτε στα άδυτα της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, της ΒΙΑΝΕΞ, του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ, του ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, του ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΥ,  του ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ ( που ήδη έσπευσε «η αριστερή πλατφόρμα» να τον κάνει συνέταιρο) και πλείστων άλλων επιχειρηματιών, που έτη πολλά απολαμβάνουν ειδικής μεταχείρισης, να τους ζητήσετε τα ρέστα ;
Μάλλον χλωμό το βλέπω σύντροφοι και γι αυτό μην παίρνετε όρκο γιατί θα βρεθείτε εκτεθειμένοι.
Εξαιρώντας λοιπόν τους ολιγάρχες ξεπέφτουμε στην παρακάτω  κατηγορία που είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και  οι επιχειρηματίες του σωρού.
Τώρα είναι σαν να λέμε ότι το 90% της Βουλής που αποτελείται από γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, δημοσιογράφους ,καλλιτέχνες κλπ, θα στραφεί κατά των συντεχνιών του!
Επομένως καταλήγουμε στον συνήθη ύποπτο που είναι ο μισθωτός, ο συνταξιούχος και οι μικροεπιχειρηματίες ,δηλαδή, τα εύκολα θύματα του φορολογικού σαφαριού.
Μα κι αυτούς, αν μπορούσατε να τους ελέγξετε σωστά, πάλι θα βρίσκατε κρυμμένο υλικό για φορολόγηση. Όταν, όμως ,όλο το δυναμικό του ΥΠΟΙΚ είναι καθηλωμένο στα γραφεία η παραοικονομία κάνει πανηγύρι στη Νίκης, στην Βουλής , στην Μητροπόλεως και στην Καραγεώργη Σερβίας.
Η παραοικονομία ξεδοντιάζεται μόνο αν μπείτε μέσα στις βίλες και στις προκλητικές κατασκευές των ΒΠ και των ΝΤ που δυσκολεύονται άπαντες να προσεγγίσουν.
Αποκαλύπτεται όταν ξετρυπώσετε όλους τους αρουραίους των αδήλωτων αποθηκών της ευρύτερης περιοχής της Ομόνοιας,  που καταχωνιάζονται τα λαθραία και μη εμπορεύματα, που διακινούν οι στρατοί των λαθρομεταναστών, που οι ευγενείς δικηγόροι του Κολωνακίου, έναντι 3000 ευρώ, τους βαφτίζουν πολιτικούς πρόσφυγες.
Επειδή είμαστε μια χώρα μικρή, που λίγο- πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας, όλοι ξέρουμε ότι παραοικονομία ασκείται ακόμα και από τους, δήθεν, τίμιους κρατικούς λειτουργούς και τους άσπιλους δημόσιους υπάλληλους και ο καθένας από εσάς θα μπορεί να κατονομάσει  δυο τρεις ντουζίνες από δαύτους.
Διότι δεν γίνεται αγαπητοί στην, και καλά, φτωχομάνα  Β’ Πειραιά να βρίσκεις κακοντυμένα άτομα της τρίτης ηλικίας και να σου λένε ότι έχουν από 4 και 5 σπίτια το καθένα στην καθισιά του. Αν αυτά τα σπίτια δεν είναι προϊόντα παραοικονομίας και φοροδιαφυγής τότε πως αλλιώς μπορούν να ειπωθούν;
Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ότι η διαφθορά διατρέχει την κοινωνία μας από τα πάνω ως τα πολύ κάτω.
Για τον λόγο αυτό και δεν πιστεύω ότι και οι κινήσεις της απάλειψης της ανθρωπιστικής κρίσης, που τάζετε, θα βρουν τον στόχο τους. Διότι  ακόμα και στα συσσίτια των εκκλησιών και των δήμων, δυστυχώς, καταφεύγουν και άτομα που έχουν στο αίμα τους το τζάμπα και αυτό είναι γνωστό τοις πασι που έχουν ασχοληθεί με το σπορ.
Ο πραγματικά άπορος σπάνια φανερώνεται γιατί είναι περήφανος και δεν τρέχει πίσω από κομματικά τσιράκια για να καταγράφει στις λίστες αποκατάστασης που ετοιμάζετε .
Για να φτάσουμε σε μια κοινωνία δίκαιη και υγειώς σκεπτόμενη θα πρέπει η ίδια η πολιτική τάξη να δώσει πρώτη το παράδειγμα. Να ανοίξει διάπλατα τα χαρτιά της στον κόσμο, να φοροαποδώσει αυτό που πρέπει, και  με το παραπάνω μάλιστα, για να πείσει ,μετά  από αρκετό καιρό, και τους καχύποπτους πολίτες ότι πρέπει να πράξουν το ίδιο. Έτσι όπως το παιδί μιμείται το παράδειγμα του γονιού του αντιγράφοντας τον.
Όσο η πολιτική τάξη κρύβεται πίσω από κόλπα, νόμους, προνόμια, διατάξεις, ασυλίες  και φοροαποφεύγει, τόσο και ο κοσμάκης θα κοιτά να κάνει το ίδιο και καμία Βαλαβάνη δεν θα τον πείσει να δηλώσει τα κρυμμένα, όταν, μάλιστα,   λίγο καιρό πριν όλος ο ΣΥΡΙΖΑΣ τον παροτρύνε να μην πληρώνει τους κακούς Σαμαροβενιζέλους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν