Νέες εικόνες από τον Πλούτωνα και τον δορυφόρο του

ΑΠΟ ΤΟ NEW HORIZONS ΤΗΣ NASA


Τις πρώτες νέες του εικόνες από τον Πλούτωνα και τον μεγαλύτερο δορυφόρο του, Χάροντα, έστειλε το διαστημόπλοιο New Horizons της NASA.

            Φωτογραφία: NASA
Φωτογραφία: NASA
Είναι οι πρώτες εικόνες που δίνει στην δημοσιόητητα η NASA, καθώς το διαστημόπλοιο έχει αρχίσει να προσεγγίζει στον πλανήτη, με αποκορύφωμα ένα κοντινό πέρασμα από τον Πλούτωνα και τα φεγγάρια του στις 14 Ιουλίου.
Αν και ο Πλούτωνας με το δορυφόρο του αποτυπώνονται στις φωτογραφίες σαν μία κουκκίδα, σημειώνεται ότι οι εικόνες προέκυψαν στην 109η επέτειο της γέννησης του Κλάιντ Τόμπο, ο οποίος ανακάλυψε τον μακρινό αυτόν κόσμο το 1930.
Το σκάφος βρισκόταν σε απόσταση περίπου 203 εκατ. χιλιομέτρων από τον Πλούτωνα όταν άρχισε να τραβάει φωτογραφίες.
Με αυτές τις πρώτες εικόνες δεν είναι δυνατό να γίνει κάποια επιστημονική μελέτη. Η πρώτη χρήση τους θα είναι για να επιβεβαιωθεί ότι ο το διαστημόπλοιο θα είναι σωστά ευθυγραμμισμένο και με τους καλύτερους δυνατούς ελιγμούς για το ιστορικό ραντεβού του σε πέντε μήνες.
Οι διαχειριστές θα πρέπει να πραγματοποιήσουν μία σειρά από οπτικές πλοηγήσεις, προκειμένου να σιγουρευτούν ότι το New Horizons δεν θα συναντήσει διαστημικά σκουπίδια που μπορεί να κινούνται γύρω από το σύστημα του Πλούτωνα.
Μέσα στους επόμενους μήνες, το LORPI θα τραβήξει εκατοντάδες φωτογραφίες του πλανήτη νάνου με φόντα τα άστρα με στόχο τη βελτίωση των εκτιμήσεων για την απόσταση μεταξύ του σκάφους και του πλανήτη-νάνου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν