Πεπόνι για διατροφή και μάσκα ομορφιάς!


ΑΘΗΝΑ 13/08/2014


Δημοφιλές όσο λίγα καλοκαιρινά φρούτα, το πεπόνι δεν έχει μόνον απολαυστική γεύση, διαθέτει και διατροφικές ιδιότητες που το καθιστούν πολύτιμο για τον οργανισμό.
Έχει φυσικά σάκχαρα, αλλά όχι σε βαθμό επικινδυνότητας: δίδει περίπου 34 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, ως εκ τούτου μόνον η υπερκατανάλωση μπορεί να σας παχύνει.
Το πεπόνι είναι πλούσιο σε κάλιο, λειτουργεί κατά συνέπεια κατά του φουσκώματος, έχει διουρητική δράση (λόγω του υψηλού ποσοστού νερού που εμπεριέχει), συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας καθώς και της αρτηριακής πίεσης.
Σε πρόσφατη μελέτη, διαπιστώθηκε ότι άτομα με υψηλότερα επίπεδα καλίου στον οργανισμό τους σημείωσαν την χαμηλότερη πίεση αίματος, ενώ είναι γνωστό ότι το κάλιο μπορεί να παρεμποδίσει τη δράση της LDL χοληστερόλης (κακή χοληστερόλη).
Εμπεριέχει βιταμίνη C (41%/100gr) και β - καροτένιο, με το δεύτερο να παίζει σημαίνοντα ρόλο στην καλή λειτουργία της όρασης, και ειδικά στην αντιμετώπιση του καταρράκτη, τη διατήρηση υγιών επιθηλίων αλλά και την ικανοποιητική «απόδοση» του ανοσοποιητικού συστήματος.
Το πεπόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, επίσης ενισχυτική για την όραση, καθώς και σε θειαμίνη, νιασίνη, Β6, η οποία συμβάλλει στη σύνθεση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου, συντελώντας στην καλύτερη πνευματική και ψυχολογική υγεία.
Εμπεριέχει επίσης φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και ψευδάργυρο.
Όσο πιο ώριμο είναι, τόσο πιο θρεπτικό θεωρείται. Μπορείτε να κρίνετε την ωριμότητα, και από το άρωμα του!
Διαφορετικά, τοποθετήστε το για μερικές μέρες σε θερμοκρασία δωματίου, και μόλις αποκτήσει άρωμα τότε μπορείτε να το κόψετε.
Επίσης, αρκετά ωφέλιμη είναι η χρήση αυτού του τόσο δροσιστικού φρούτου στην ομορφιά του δέρματός σας.
Το πεπόνι είναι πλούσιο σε φυσικά αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και λειτουργεί ως καταπραϋντικό, απαλυντικό και συσφικτικό μέσο για την επιδερμίδα.
Μάσκα Πεπόνι για ξηρό δέρμα
Πολτοποιήστε μερικά κομμάτια πεπόνι, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη. Εφαρμόστε στο δέρμα, αφήστε για 15 λεπτά και ξεπλύνετε καλά.
Πηγή: www.health4you.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν