Εθνικός κήπος: Μία καταπράσινη όαση στο κέντρο της Αθήνας


Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2014 16:43
UPD:20:06
                    
NAFTEMPORIKI.GR
Πόλο έλξης για τους Αθηναίους αλλά και τους τουρίστες που αναζητούν μία όαση δροσιάς το καλοκαίρι αποτελεί ο εθνικός κήπος, που βρίσκεται μία ανάσα από την πλατεία Συντάγματος.
Ο βασιλικός κήπος -όπως ήταν η αρχική του ονομασία- αποτελούσε τον κήπο του παλατιού του Όθωνα και κατασκευάστηκε με εντολή της βασίλισσας Αμαλίας το 1839.
Έχει έκταση 154.000 μ2, αρδεύεται με σύστημα ανοιχτών καναλιών και αποτελεί σημαντικότατο πνεύμονα πρασίνου για την πρωτεύουσα.
Περισσότεροι από 40.000 θάμνοι και 7.000 δέντρα -τα περισσότερα αιωνόβια, χαρίζουν στιγμές χαλάρωσης και δροσιάς στους επισκέπτες της «καυτής» καλοκαιρινής Αθήνας.
Ο εθνικός κήπος δεν είναι μόνο ο πρώτος οργανωμένος χώρος διακοσμητικού πρασίνου της νεότερης Ελλάδος, αλλά έχει και σημαντική ιστορική αξία.

 
Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το περίφημο ηλιακό ρολόι που βρίσκεται στην κεντρική είσοδο του κήπου, άλλα και αγάλματα προσωπικοτήτων όπως του Βαλαωρίτη, του Καποδίστρια, του Σολωμού φιλοτεχνημένα όλα από αξιόλογους γλύπτες. Ακόμη μπορεί να δει την ζωοπτηνολογική συλλογή, καθώς φιλοξενούνται οικόσιτα ζώα και πτηνά, την λίμνη με τις χελώνες νερού και τους κυπρίνους.
Στον κήπο λειτουργούν παιδική βιβλιοθήκη, παιδική χαρά αλλά και βοτανολογικό μουσείο.
Ο κήπος παραμένει ανοικτός καθημερινά από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.
ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν