ΗΠΑ: Πώληση γέφυρας σε τιμή ευκαιρίας


Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014 13:32
UPD:13:39
                 
WIKIMEDIA COMMONS/Steve Morgan

Στην πώληση μίας γέφυρας μήκους 335 μέτρων προχωρά αμερικανική κομητεία στο Πόρτλαντ και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας, η οποία πάντως δεν ανακοινώθηκε. Προϋπόθεση ο υποψήφιος αγοραστής να μπορεί να αποδείξει ότι έχει δικό του μέρος να την… τοποθετήσει.
Πρόκειται για την Sellwood Bridge η οποία βρίσκεται στην κομητεία Multnomah, με τον εκπρόσωπο τύπου των τοπικών αρχών να τονίζει ότι ο αγοραστής θα πρέπει να αποδείξει ότι διαθέτει δικό του χώρο για να τοποθετήσει τη γέφυρα, τα απαραίτητα κεφάλαια για να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση και κατάλληλο σχέδιο ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί χωρίς συνέπειες για το περιβάλλον.
Πρόκειται για γέφυρα ηλικίας 88 ετών, κατασκευασμένη από ατσάλι και τσιμέντο, ενώ οι αρχές της περιοχής διαπίστωσαν ότι είναι καλύτερα να την πωλήσουν παρά να αναλάβουν το κόστος ανακύκλωσής της.
«Θα συμφωνούσαμε ακόμη και στην εξαγορά του 50% της γέφυρας, εάν ο υποψήφιος αγοραστής ήταν πρόθυμος να την τοποθετήσει κάπου, όπου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες», υποστήριξε ο εκπρόσωπος τύπου της κομητείας.
Οι αρχές της περιοχής δεν έχουν ανακοινώσει την τιμή πώλησης, αλλά προτιμούν να συγκεντρώσουν προσφορές από τους υποψήφιους αγοραστές, την οικονομική κατάσταση αλλά και τις προθέσεις των οποίων ερευνούν εξονυχιστικά.
Πάντως εάν δεν υπάρξουν αξιόλογες προσφορές έως τις 12 Σεπτεμβρίου, τότε οι αρχές θα προχωρήσουν σε ανακύκλωση της γέφυρας.
Reuters

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν