Ο Τζιμ Τζάρμους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Για την ελληνική πρεμιέρα της νέας του ταινίας
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 15:54
UPD:21:15
REUTERS/JEAN-PAUL PELISSIER

Ο Τζιμ Τζάρμους, ο άνθρωπος που όρισε τι σημαίνει αμερικάνικο ανεξάρτητο σινεμά, θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για την ελληνική πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» («Only Lovers Left Alive»), που θα είναι η ταινία επίσημης έναρξης του 54ου Φεστιβάλ, την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου.

Ο αμερικανός σκηνοθέτης, με την ταινία του «Πέρα από τον Παράδεισο», κέρδισε την Χρυσή Κάμερα πρωτοεμφανιζόμενου δημιουργού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, το 1984, ενώ το 2005 στο ίδιο Φεστιβάλ τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο για την ταινία του «Σπασμένα λουλούδια».


EPA/GORDON PHOTOGRAPHY / HANDOUT
Σκηνή από την ταινία «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί».
Στην νέα του ταινία, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάρτιο, πρωταγωνιστούν οι Τίλντα Σουίντον («Io Sono L’ Amore», «We Need to Talk About Kevin»), Τομ Χίντλεστον («Thor», «Avengers»),  Μία Βασικόβσκα και  Τζον Χαρτ.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τίλντα Σουίντον και ο Τομ Χίντλεστον.
Πρόκειται για μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία - μια ερωτική επιστολή αφιερωμένη στην επί χρόνια σύντροφο του σκηνοθέτη, Σάρα Ντράιβερ -  που αναθεωρεί το είδος των ταινιών βαμπίρ, λειτουργώντας ως αλληγορία για τη συντροφικότητα, την τέχνη και την κατάσταση της ανθρωπότητας. Η υπόθεση επικεντρώνεται σε δύο βαμπίρ που είναι ερωτευμένα για αιώνες.

Ο Τζιμ Τζάρμους για το «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» αναφέρει:
«(...) Στην ταινία τα βαμπίρ είναι μια δυνατή μεταφορά. Ένα όχημα για να αναπτύξω τις βαθύτερες προθέσεις της ιστορίας. Είναι μια ερωτική ιστορία, αλλά και η ιστορία δυο ξεχωριστών τύπων του περιθωρίου, οι οποίοι, δεδομένων των ασυνήθιστων συνθηκών, έχουν μια ιδιαίτερα διευρυμένη άποψη για την ανθρώπινη ιστορία. Τόσο για τα απίστευτα κατορθώματα της, όσο και για τις βάρβαρες αποτυχίες της. Ο Adam και η Eve είναι και οι ίδιοι μεταφορές της σύγχρονης ανθρώπινης κατάστασης. Είναι εύθραυστοι και επαπειλούμενοι, ευάλωτοι στις δυνάμεις της φύσης και στις κοντόφθαλμες τακτικές αυτών που έχουν την εξουσία».

Στην παραγωγή της ταινίας συμμετέχει η ελληνική εταιρεία «Faliro House», του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου. Το «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 2 Ιανουαρίου 2014. naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν